BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla tutuklu yargılanan, ancak daha sonra eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapan Reza Zarrab’ın suşi yerken görüntülenmesini değerlendirdi.

Destici, "Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye kalkan ABD, bugün Rıza Sarraf'ı koruyor, kolluyor ve ona lüks bir hayat yaşatıyor" dedi.

"Sarraf'ın ABD tarafından kullanıldığı, ABD'nin Sarraf'ı hem Türkiye hem de İran'a karşı elini güçlü tutmak için bir koz olarak alıp ABD'ye götürdüğü bu görüntülerle de tescillenmiş oldu" diyen Destici, şöyle devam etti:

"Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye kalkan ABD bugün Rıza Sarraf'ı koruyor, kolluyor ve ona lüks bir hayat yaşatıyor. Bu da ABD'nin, bu husustaki tavrının ne olduğunu net bir şekilde göstermiştir. ABD'nin iddia ettiği gibi bir yolsuzluk ya da ambargoyu delme işi varsa bunun birinci faili Rıza Sarraf'tır. Dolayısıyla sen Rıza Sarraf'ı kuş sütüyle besliyorsun ama öbür taraftan bu işte hiçbir sorumluluğu, dahli olmayan Halbank Genel Müdürü Yardımcısı Hakan Atilla'yı da mahkum ediyorsun. Bu, ABD'nin açık şekilde çifte standardıdır, 'Ben süper gücüm.' anlayışının bir göstergesi olduğuna inanıyorum."