Dersim Belediyesi Eşbaşkanları ve DBP'liler, belediye eşbaşkanları tutuklanan Karakoçan Belediyesi'ne destek ziyaretinde bulundu.
 
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 2 Ekim günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan belediye eşbaşkanları Cennet Ayık ve Burhan Kocaman için belediye binası önünde başlatılan oturma eylemine ziyaretler sürüyor.
 
DBP Dersim İl Örgütü, Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul, Akpazar Belde Belediyesi Eşbaşkanı Fadime Çetinkaya'nın da aralarında olduğu heyet Dersim'den ilçeye geldi.
 
"İrademe dokunma siyasi kararınızı tanımıyoruz" yazılı pankartın önünde süren oturma eylemindekilerle bir süre sohbet eden grup, daha sonra belediye toplantı salonuna geçti.


 
Burada konuşan Dersim Belediye Eşbaşkanı Bul, DBP'li belediyelere ve HDP milletvekillerine yapılan saldırıların Kürt siyasetini pasifize etmek için gerçekleştirildiğini söyledi. Bul, "Buradaki belediyemizi toplumun gözünden düşürerek, kendi yaptıkları yolsuzlukları bize mal ederek yaptıkları hak gaspıdır. Biz burada dayanışma duygularımızı iletmeye geldik" dedi.


 
DBP Dersim İl Eşbaşkanı Hülya Yer ise, çok zor, emeklerle, büyük bedeller ödeyerek alınan belediyelerin ellerinden alınmaya çalışıldığını belirterek, bunun için çeşitli yöntemlerin denendiğini söyledi. Yer, "Karakoçan'da arkadaşlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Onları itibarsızlaştırmaya çalışarak onlar şahsında Karakoçan halkımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" dedi.
 
Konuşmaların ardından heyet DBP ilçe binasını ziyarete gitti. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber)