Dersim Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul’unda aralarında olduğu 13 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı.
 
Dersim’de sabahın erken saatlerinde yapılan ev baskınlarının ardından göz altına alınan Dersim Belediye Eşbaşkanları Nurhayat Altun, Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ataş yanı sıra HDP, DBP, EMEP, ESP ve sendika  temsilcilerine ilişkin  basın açıklaması yaptı.
 
Dersim Belediyesi önünde  bir araya gelenlerce  “Halkın İradesi Rehin Alınamaz” pankartı açılan  açıklamada konuşan Dersim Belediye Eşbaşkan yardımcısı Hüseyin Tunç, eşbaşkanların, meclis üyelerinin ve parti başkanlarının gözaltına alınmalarının demokrasi adına kabul  edilemeyeceğini söyledi.
 
'ÜLKEDE DEMOKRASİ KALMADI'
 
Ülkede demokrasi kalmadığını ifade eden Tunç, ”Bugün saray ve hükumet, demokratik siyasete ve demokratik muhalefete yönelik ağır saldırıları ile demokratik siyasi kazanımları gasp etmeyi, oluşmuş bütün kurum ve kuruluşlarımızı tasfiye etmeyi hedeflemekte. Bu hedefte sadece bizlere  oy vermiş olan binlerce vatandaşımızın siyasi iradesi değil, demokrasi, özgürlük, eşitlik, emeğin hakları, kadın özgürlüğü ve adalet mücadelesini sürdüren, vicdan sahibi ve demokrat milyonlarca yurttaşımız da vardır” dedi.
 
Günün birlik günü olduğunu savunan Tunç, ”Halka, hepimize, tüm demokrasi yanlısı, barışsever, hak ve hukuk isteyen, emeğine ve özgürlüklerine sahip çıkan herkese düşen, OHAL’in kalıcılaştırılarak tekçiliğin dayatılmasını püskürtmek üzere el ele vermek ve birlikte mücadele etmek ve gün demokrasiyi kazanmak için birlik günüdür” dedi.
 
BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI
 
Dersim halkına çağrıda bulunan Tunç,” Bugün bizler buradan demokrasi, emek ve barış güçlerine, Erdoğan-AKP iktidarının baskılarından ve adaletsizliklerinden bunalan vicdan sahibi tüm yurttaşlarımıza, sesleniyoruz; Çağrımız sadece gözaltına alınanlarla dayanışma çağrısı değildir. Çağrımız özgürlük, eşitlik, demokratik laiklik ve adalet için çaba harcayanlara ve bu özlemler için bedel ödeyenlere birlikte ve ortak mücadele çağrısıdır” şeklinde konuştu.
 
Tunç, Gözaltındaki eşbaşkanlarımız, parti başkanı ve temsilcilerimiz, sendika başkanlarımız derhal serbest bırakılmalı; demokratik hak ve özgürlüklere, hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber)