Dersim'de yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 13 kişiden Dersim Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklandı.
 
Sabahın erken saatlerinde Dersim Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Belediye Meclis Üyesi Cemile Ataş, HDP PM Üyesi Ali Ekber Kaya, Emek Partisi İl Başkanı Mustafa Taşkale, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, DBP İl Eş başkanı Murat Polat, HDP İl Yöneticileri Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, ESP Üyesi Hakan Kavut, Barış Grubu Sözcüsü Aysel Doğan, Genel İş Tunceli Şube Başkanı Şükran Yılmaz, BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç’ın evlerine operasyon yapılmıştı.

Gözaltına alınan 13 siyasetçi götürüldükleri emniyet müdürlüğünde ifade vermeyi reddetti. Bunun üzerine 13 kişi ifadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarıldı.
 
Evrensel'in haberine göre, gözaltı gerekçesi olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın tutuklanması sonrası yapılan basın açıklaması gösterildi.
 
Savcılıkta ilk ifade veren Barış Grubu üyesi Aysel Doğan serbest bırakıldı. Gözaltındaki 12 kişinin savcılık sorguları geç saatlere kadar sürdü. Savcılık, aralarında belediye eş başkanları, HDP ve EMEP il başkanları da olan 12 kişiyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.
 
Belediye Başkanı Bul, Çağ, Taşkale, Polat, Yılmaz ve Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.