Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal dün geçici olarak yaptığı meclis başkanlığı görevinden sonra Meclis Başkanlığı'na aday oldu. Baykal'ın adaylığı sonrasında sosyal medyada da konu ile ilgili olumlu ve olumsuz birçok yorum yapıldı.

Adaylık için en ilginç yorum ise Ergun Babahan'dan geldi. Babahan, "Baykal'ı CHP değil, Erdoğan aday göstermiştir" yorumunda bulundu.

ERDOĞAN BAYKAL'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Seçim sonrasında Erdoğan'ın muhalefetten ilk görüştüğü isim Deniz Baykal olmuştu. Ayrıca Erdoğan sadece 2 gün önce görevi ne zaman vereceksiniz sorusuna "Hükümet kurma görevini Meclis Başkanı seçiminden önce vermek gibi düşüncem yok" demişti.

İŞTE O YORUMLARDAN BAZILARI

ergunbabahan @ebabahan

"Erdoğan, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilk golünü attı. Baykal aslında sarayın adayıdır ve AKP oylarıyla seçilecektir. Erdoğan ile Baykal'ın 2.5 saatlik görüşmesi, Dolmabahçe mutabakatının sivil versiyonudur. Baykal'ı CHP değil, Erdoğan aday göstermiştir."

Hüseyin Aygün @HuseyinAygun62

"Baykal CHP'nin TBMM Başkan adayı. Ekmeleddin MHP'nin. Mir Dengir HDP'nin. Ekmeleddin CHP'nin C.Başkanı adayıydı. Mir AKP kurucusu. Karışık.."

Ezgi Basaran @ezgibasaran

Ezgi Basaran retweetledi: Aaron Stein

"Katılıyorum. Baykal'ın adaylığı koalisyon ihtimaliyle ilgili ciddi bir fikir veriyor."

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN @Sukrukucuksahin

"Kim ne düşünür bilmem; ama Baykal'ın Meclis Başkanlığı adaylığı Türkiye ve CHP için bence riskler içeriyor. Bakarsınız yanılırım. Haylırlısı"

Fatih Yasli @fatih_yasli

"adaylar: rte'yi başbakan yapan baykal, eski akp'li dengir, akp'nin islam konferansı başkanı yaptığı ekmel. akp aday göstermese de olur."

@Elite3437

"CHP'nin Meclis Başkanı adayının Sayın Baykal olması, her bakımdan, özellikle koalisyon ihtimalleri açısından ilginç. bakalım neler olcak..."

ahmet sarıgöl @AhmetSrgl

"CHP'nin meclis başkanı adayı Antalya milletvekili Deniz Baykal oldu...Hayırlı olsun..."

Gica @Gicabaser

CHP'nin Meclis Başkanı adayının Deniz Baykal olması, partide etkinliği olmasın diye düşünüldüyse, akıllıca tercih olduğunu kabul etmek lazım

Şerafettin Üzger @48Zger

CHP nin Meclis Başkanı aday Baykal sa o CHP den verdiği sözlerle ilgili hiçbirşey beklemeyin artık.

barış özdemir @ozdmrbaris89

"CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal mı olmuş? Bence AkParti destek verecektir. AKP-CHP koalisyonu da bu şekilde kurulacaktır."

Buğra Konukcul @bugra5858

"Chp'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal olmuş. Ak Parti-Chp koalisyonu geliyor galiba" (Cumhuriyet)