HDP, Kırşehir’in Boztepe ilçesinde 5 bini aşkın yurttaşın katılımıyla coşkulu bir etkinlik düzenledi.

Burada konuşan HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "AKP'yi kurduğumuzda 50 temel prensipte bir bizime namus sözü verdik. Ancak şimdi her yerde yoksuzluk, yoksulluk ve yasaklar var" diyerek, Erdoğan'ı verdikleri sözden caymakla eleştirdi.

AKP kurucularından biri olduğu hatırlatan Fırat, şöyle konuştu:

“AKP’yi kurarken diğer arkadaşlar ile beraber bugün Cumhurbaşkanı olan ve bulunduğu her yerde bize hakaret eden Recep Tayip Erdoğan ile 50 temel prensiplerde anlaşarak AKP’yi kurduk. Biz o gün bir araya geldiğimizde birbirimize namus sözü verdik, söz verenlerden biri şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan diğeri de Abdullah Gül’dü. O söz şöyleydi: ‘Türkiye’de çağdaş, demokratik bir yönetimin temelleri atılacak Türkiye’de yaşayan tüm insanlar özgür, eşit birer vatandaş olacak kardeşlik, barış ve refah herkes için olacak.’ Sonra her yerde, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar ile mücadele sloganını atmaya başladık. Günlerce üzerinde tartışma yürüttüğümüz adı da temiz kalması için AK Parti koyduk. Ancak bugün baktığımızda yola çıkan siyasilerin gırtlaklarına kadar yolsuzluk ile bir arada olduklarını görüyoruz.”

Erdoğan’ın 2011 seçimlerinin ardından Kürt halkına yönelik daha da sertleşerek, çirkin ifadeler kullanmaya başladığını söyleyen Fırat, “AKP’ye oy veren kardeşlerime bir kez daha seslenmek istiyorum AKP’yi terk etmeyecek olan vardı ise oda bendim çünkü, onun kurucusu, yöneticisiydim. Ama AK maalesef ak değil kirli” diye konuştu.