Demokratik Özerklik kongresi olarak nitelendirilen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin 2. Olağan Kongresi'nde yarın binlerce kişi bir araya gelecek. Kongrede, Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak'ın BDP Eşbaşkanlığına seçilmesi bekleniyor.

"Demokratik Özerklik ile Demokratik Cumhuriyeti Selamlıyoruz" şiarıyla yapıldığı için "Demokratik Özerklik Kongresi" olarak nitelendirilen BDP'nin 2. Olağan Büyük Kongresi yarın gerçekleşiyor. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan kongreye Türkiye'nin dört bir tarafından 10 bini aşkın BDP üye ve delegesinin katılması bekleniyor.

Konuşmalarda hükümetin son dönemlerde devreye soktuğu "güvenlik eksenli çözüm" arayışlarının sonuçsuz kalacağı belirtilerek, barış ve demokrasi çağrısı yapılacak. Yine hem konuşmalarda hem de kongre de yürütülecek olan tartışmalarda BDP'nin önümüzdeki dönem meclis tutumunun da netleştirilmesi bekleniyor.

Kongreye katılan bin 174 delege blok liste ile 80 asil 40 yedek PM üyesini seçecek. Kongrede Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak'ın yeniden BDP Eşbaşkanı seçilmesi bekleniyor. Öte yandan Kongreye Türkiye'deki bir çok siyasi parti, STK ve sendika temsilcisi, yazar ve akademisyenler ile bazı şahsiyetler kongreye davet edildi.Yurtdışından davet edilen çok sayıda kişiden Sırbistan Demokrat Parti, BASK Aralar Partisi, Alman Sol Parti, İsveç Sol Parti, İsveç Sosyal Demokrat Parti, Yunanistan PASOK, Avrupa Sol Partisi bileşenleri, Yeni Kıbrıs Partisi temsilcileri ile Meksika, ABD, Kanada ve diğer AB birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri kongreye katılacaklarını bildirdi. (ANF)