Demokrasi İçin Birlik, referandum kampanyalarındaki ayrımcılık ve adaletsizliğe dikkat çekti. Meral Akşener’in Ankara’da yapacağı “Hayır Mitingi”ne Ankara Valiliği’nce izin verilmediğini kaydeden birlik, Ankara’da yapılacak “Evet Mitingi” için belediye otobüsleri ve metroların ücretsiz yolcu taşıması için seferber edildiğini kaydetti.

"Kınama ve uyarı" başlığıyla yaptığı açıklamada Hükümete hatırlatmada bulunan Demokrasi İçin Birlik, "Ülkemizin geleceğini ilgilendiren Anayasa değişikliği sürecinde yurttaşlar olarak fikirlerimizi özgürce ifade etmek en temel hakkımızdır, gerekli demokratik koşulları oluşturmak da Hükümet'in görevidir" dedi.

Demokrasi İçin Birlik oluşumu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Kamu kaynaklarının “evet” için açıkça ve hukuksuzca seferber edilmesine karşılık HAYIR diyen kesimlere yöneltilen baskılara her gün yenisi ekleniyor. HAYIR kampanyası sürdürdüğü için Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edilen eski İçişleri Bakanı Meral Akşener’in Ankara’da yapacağı “Hayır Mitingi”ne Ankara Valiliği’nce izin verilmedi. Aynı esnada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek twitter hesabından Ankara’da yapılacak “Evet Mitingi” için belediye otobüsleri ve metroların ücretsiz yolcu taşıyacağını duyurdu.

Mart ayı içinde Adana ve Van’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) miting ve gösterileri, kampanya şarkıları yasaklanmış, kampanya araçları bağlanmış, aralarında İslami kesimde HAYIR talebini dile getiren Saadet Partisi ve Yeni Asya gazetesi ile Türkiye Komünist Partisi’nin yer aldığı kurum ve platformların planladığı çok sayıda etkinlik yer bulamamış ya da Valilikçe iptal edilmişti.

Demokrasi İçin Birlik olarak bu açık ayrımcılık ve adaletsizliklere itiraz ediyor, yetkilileri referandum sürecine gölge düşüren bu tür uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.

HATIRLATIYORUZ: Ülkemizin geleceğini ilgilendiren Anayasa değişikliği sürecinde yurttaşlar olarak fikirlerimizi özgürce ifade etmek en temel hakkımızdır, gerekli demokratik koşulları oluşturmak da Hükümet'in görevidir."