Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, YSK'nın tespit ettiği kriterlere aykırı yayınlarından dolayı TRT hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat talep etti.

HDP tarafından yapılan açıklamada, "Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Selahattin Demirtaş'ın TRT Haber, TRT Türk, TRT Avaz, TRT 6 Ve TRT 1 kanalları haber Müdürleri ve Radyo Televizyon Üst Kurulu hakkında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, Anayasanın temel ilkelerine, Kanunlara ve nihayetiyle YSK'nın tespit ettiği anlayışa ters düşen yayınlarından dolayı suç duyurusunda bulunmuştur" denildi.

ETHA'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, "01.07.2014 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının açıklandığı aday tanıtım toplantısını TRT Haber, TRT Türk, TRT Avaz, TRT 6 11.30 ile 13.20 arasındaki 1 saat 50 dakika boyunca canlı olarak ve kesintisiz baştan sona ekrana getirilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının açıklandığı toplantının naklen yayınlandığı buna karşın diğer Cumhurbaşkanı adaylarının kamuoyuna açıklanmasında ve sonraki seçim çalışmalarında ise aynı yöntem ve sürelere riayet edilmediği görülmüştür" diye belirtildi.

Dilekçede seçim takvimi başladıktan sonra, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün etkinlikleri canlı ve haber programlarında çok geniş bir şekilde yer alırken, diğer adaylar Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın çalışmalarına ise TRT’ye bağlı kanallarda neredeyse hiç yer verilmediği kaydedildi.

TRT hakkında kamu davası açılmasını talep eden Demirtaş, ayrıca 100 TL değerinde sembolik tazminat talep etti.