Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, “TRT’ye yönelik eleştirilerine devam ederse canlı yayını keseriz” açıklamasını ‘şantaj’ diye niteledi. Demirtaş, “Beyefendi beni tehdit edecek eleştirilerimizi susturacak, yayını kesecek benim vergilerimle bana şantaj yapacak. Bu devlet anlayışını değiştirmemiz lazım” dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın TRT’nin yayınlarında kendisi ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na az yer verildiğine ilişkin eleştirilerine yazılı bir açıklamayla yanıt vermiş, “Kendilerini yarışta daha şimdiden mağlup görenlerin, bizim üzerimizden mazeret üretme kurnazlığına başvurması milletimiz tarafından yakından izlenmektedir. Herkes kendi sorumluluğunu taşımalı, başka kişi ya da kurumlar üzerinden kendi başarısızlıklarına ucuz gerekçeler üretmekten vazgeçmelidir. Sayın Demirtaş’ın Aydın konuşması en hafif ifadeyle talihsizliktir. Bundan sonra TRT’yi hedef alan bu ağır ithamlar canlı yayınlarda devam ederse yayını keseceğiz” demişti.

Demirtaş, Şahin’in bu açıklaması üzerine şunları söyledi:

“TRT’de en az şans verilen kişi bendim. TRT genel müdürü beni eleştirmiş ‘yaptığımız canlı yayını da keseriz’ demişi. 11 Temmuz’dan bu yana ’224 dakika seni canlı verdik’ demiş ‘daha ne istiyorsun demiş’ Tayyip Erdoğan’ı kaç saat canlı verdiğini yazmamış. Tayip Erdoğan’ı kaç dakika çıkardığını açıklamasını istiyoruz. Benden 10 saat fazla olabilir hiç itirazım olmayacak beni yayınladığının toplam saatten 50 katı daha fazla vermemişse senden özür dileyeceğim. TRT Şeş ve Avaz dahil olmak üzere. TRT’nin bütün kanallarından Recep Tayyip Erdoğan propagandası yapıyor. Ben buradan açık söylüyorum cumhurbaşkanı seçilirsem yetkimde değil ama ilk iş, bununla ilgili hakkında soruşturma açtıracağım. Halkın parasını adaletsiz kullandığın için üç aday arasında ayrım yaptığın için, TRT kanunu sana bu yetkiyi vermiyor. Bundan sonra yayın yapmayacaksan hiç sana karşı, patronuna karşı boyun büktüğümüzü gördün mü? Tayyip Erdoğan sizi teslim almış olabilir, ödünüz kopuyor da olabilir. Yapmıyorsan yapma ama bunun da hesabını sana sormayan kendi adıma namerttir. Beyefendi beni tehdit edecek eleştirilerimizi susturacak, yayını kesecek benim vergilerimle bana şantaj yapacak. Bakın bu devlet anlaşışını değiştirmemiz lazım. Bana neden oy verilmesi gerektiğinin somut göstergesidir. Bu tarihi fırsatı kaçırmayalım.” (zete)