Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle sık sık eleştirdiği TRT’ye propaganda konuşması sırasında ince bir göndermede bulundu.


Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT1, TRT Haber ve TRT Türk’te yayınlanan propaganda konuşmasında, adaylara eşit süre vermemekle eleştirdiği TRT’yle ilgili olarak, “TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

DEMİRTAŞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Demirtaş’ın TRT’nin yayınlarında kendisi ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na az yer verildiğine ilişkin eleştirilerde bulunmuş, 14 Temmuz’da TRT ve RTÜK hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve 100 TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise eleştirilerinin ardından, yayın kesme tehdidinde bulunmuştu.

"CUMHURBAŞKANI OLURSAM SENİ GÖREVDEN ALDIRACAĞIM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'i sert sözlerle eleştirmişti. Demirtaş, "Artık her yerde tekçilik, mezhepçilik, insan kimliği öne çıkıyor ve bu yüzden korkuyorlar. O yüzden TRT’nin genel müdürü utanmadan, sıkılmadan beni tehdit ediyor. Bir daha kendisini ve kurumunu eleştirirsem, anında yayını kesecekmiş. Sen Erdoğan’dan korkma halkın gazabından kork. Senin beni tehdit edebilecek kadar ne kapasiten, ne mevkiin nede cesaretin var. Yayınlamıyorsan da yayınlama. Ama ben seni her gün teşhir etmeye devam edeceğim. Çünkü senin ve senin gibilerin zihniyetini değiştirmeye geliyoruz. Cumhurbaşkanı olursam da seni görevden aldıracağım." demişti. (haberler.com)