HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından partisinin 15 Haziran’da başlatmayı planladığı ‘Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü'ne ilişkin paylaşımlarda bulundu.

15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den başlatacağı ve Ankara’da sonlandıracağı yürüyüşü barış ve demokrasi yürüyüşü olarak değerlendiren Demirtaş, “Herkese merhabalar. HDP, Edirne ile Hakkari’yi demokrasiye ve barışa olan inanç etrafında Ankara’da buluşturmak için yola çıkıyor” dedi.

Sağduyu çağrısı yapan Demirtaş, yürüyüşün gerginlik malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, “Zorlu ve sıkıntılı bir süreçteyiz. Ancak tüm zorlukları, 82 milyon el ele vererek aşabileceğimizi de biliyorum. İşte HDP’nin bu etkinliği, 82 milyon olarak el ele verme çağrısıdır. Bu açıdan, hiç kimse bu etkinliği kutuplaştırma ve gerginlik malzemesi yapmamalıdır” dedi.

Yürüyüşe destek çağrısında bulunan Demirtaş, provokasyona karşı uıyardı.

Demirtaş, “Bu etkinlik başlarken, benim de herkesten özel bir ricam var: HDP’li olmasanız bile, barış ve kardeşlik için yollara çıkan arkadaşlarımdan desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Unutmayalım ki, HDP tüm Türkiye için yollarda olacak. Kışkırtma ve gerilim derdinde olan hiçbir provokatöre asla prim  vermeyin. İnanıyorum ki, bu etkinlik huzur içerisinde başlayıp huzur içerisinde sona erecek” ifadelerini kullandı.