Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince merkez Akdeniz ilçesindeki Tırmıl meydanında düzenlenen mitingde konuştu.

Demirtaş, 30 mart yerel seçimlerinde kazandıkları belediyelerde herkese eşit bir şekilde hizmet götüreceklerini belirtti.

HDP'nin Fethiye'deki parti tabelasının indirilmesini eleştiren Demirtaş, şunları söyledi:

"Eğer her topladığın 100 kişiyle parti tabelası indirmek serbestse, Tayyip Erdoğan, vallahi biz 1 milyon kişi toplarız. Aman bu işlere girmeyin. Kimse bu işlere girmesin. Her yerde söylüyorum. Rakip partilerin bayraklarını asacak elemanları yoksa siz yardımcı olun. Deyin ki, 'getirin bayraklarınızı asalım. Nasıl olsa sandığa gömüyoruz sizi. Nasıl olsa perişan olacaksınız seçimde'.

Aman provokasyona gelmeyin. Buna dikkat edin. Bunlardan hesap sormak için iki haftamız var. Bizler bu süreyi son derece iyi değerlendireceğiz. Adana ve Mersin'de artık sadece 1 belediyemiz değil çok sayıda belediyemiz olacak."

"ORTADA CHP KALMADI, CEMAAT PARTİSİ OLDU"

Mersin'de yaşayan Alevilerin, özgürlüklerin, Alevi inancının, Alevi yaşam tarzının yanında duran partilerine oy vereceğine inandığını dile getiren Demirtaş, "30 Mart işte bunun göstergesi olacak. Ben inanıyorum ki tek bir Alevi kardeşim Fethullah Gülen'e oy vermeyecek. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyecek. Çünkü ortada bir CHP kalmadı. Cemaat partisi oldu. Cemaat Halk Partisi. Allah onlara hayırlı uğurlu etsin" diye konuştu.

Bazı kesimlerin sandığa gitmeme çağrısı yaptığına işaret eden Demirtaş, tek bir oyun bile kıymeti olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan sandığa gitmelerini istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise Türkiye'nin 30 Mart'ta son derece kritik bir seçim yapacağını belirterek, "Eş başkanlarım adına hepinizi Halkların Demokratik Partisi olarak, Barış ve Demokrasi Partisi'nin adaylarına oy vermeye davet ediyorum. Zaten ikimiz bir fidanın iki dalıyız" dedi.