HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı Twitter üzerinden 'Artık sizi kim kurtaracak merak ediyorum' diyerek tehdit eden Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, hazırladığı patlayıcı madde ile yaralandı. Üzerinde kar maskesi ve eldiven ile yüklü miktarda İran ve Irak parası çıktığı öne sürülen Gültekin'in geçirdiği ameliyat sonrası tedavi gördüğü hastanede taburcu edildiği öğrenildi.

Hüda Par'a ait Rehber TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin'in hazırlarken patladığı belirtilen patlayıcı madde ile yaralandığı yönünde yapılan kimi haberler, ulaşılan bilgi ve raporlarla doğrulandı. Kobani protestoları sonrası HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı Twitter üzerinden tehdit etmesi ile gündeme gelen Gültekin, 15 Ekim günü Diyarbakır'da patlayıcı madde yaralanmasına bağlı olarak hastaneye kaldırıldı.

Konuya ilişkin yapılan araştırmalar sonucunda Gültekin'in söz konusu tarihte öğle sonrası Urfa Yolu üzerinde bulunan bir benzinliğin tuvaletinde patlayıcı madde sonucu yaralandığı öğrenildi. Yaralanan Gültekin kim oldukları bilinmeyen sivil kişilerce özel bir araç ile Özel Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun büyük bir bölümünde patlamadan kaynaklı yaralanmalar oluşan Gültekin, burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dicle Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne sevk edildi. Hastaneye kabul kayıtlarında Gültekin için "Hasta bugün saat 20.00'de sularında Patlayıcı Madde yaralanması sonrası 112 tarafından Özel Memorial Hastanesi'nden Acil Polikliniğimize getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

HASTANEDEN APAR TOPAR ÇIKARTILDI

Burada tahlilleri yapıldıktan sonra gece yarısı ameliyata alınan Gültekin'in ameliyatı 2,5 saat sürdü. Ameliyata rağmen Gültekin'in bir gözünün görme yetisini kaybettiği öğrenildi. Ameliyatın ardından bir süre tedavisine devam edilen Gültekin'in 16 Ekim günü hastaneden aynı gün apar topar çıkartıldığı öğrenildi. Olaya ilişkin Emniyet ve Diyarbakır Valiliği tarafından açıklama yapılmadı.

ANF'de yer alan habere göre, yaşanan olayla ilgili asıl merak edilen soru ise Kobani olayları sonrası HDP Eşbaşkanı Demirtaş'a yönelik açık açık "Artık sizi kim kurtaracak merak ediyorum" tehdidinde bulunan Gültekin'in bu yönlü bir suikast hazırlığı içerisinde mi olduğu?

Üzerinden yüklü miktarda İran Riyali ve Irak Dinar'ı çıktığı belirtilen Gültekin'in, yine üzerinden kar maskesi ve eldiven çıktığı da iddia ediliyor ve bunun da "Demirtaş'a yönelik suikast" kuşkusunu besler nitelikte olduğu söyleniyor.