HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, yaptığı bir konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılamak” suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde savcı, 'Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını' düzenleyen TCK 53-1 maddesinden de ceza istedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 8 Eylül 2015'te yaptığı bir konuşmada 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılamak' suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı. TBMM'de Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Demirtaş, ifade vermeyince hakkında hazırlanan iddianame tamamlanarak Diyarbakır 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilerek dava açıldı.

SEÇME VE  SEÇİLME HAKKINDAN DA YOKSUN BIRAKILMASI 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılamak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını isteyen savcı 'Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasını' düzenleyen TCK 53-1 maddesinden de ceza istedi.