Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Aydın mitinginde yurttaşlara seslendi. Demirtaş konuşmasında 'Eminin Abdullah Gül de bize oy verecek' dedi.
Mitinge ellerinde Türk bayrakları ile katılan bir grup, "Bizler HDP bizler meclise" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı.

Partisinin Aydın mitinginde binlerce yurttaşa hitap eden Demirtaş, AKP'nin politikalarını eleştirerek ülke sorunlarına HDP'nin çözüm üreteceğini söyledi.

Kendilerinin asla ayrı gayrı davranmayacaklarını vurgulayan Demirtaş, “Bizler zeybekle horonu, delilo ile halayı birleştirip ülkemizde özgürlüğü yaratacağız” ifadelerinde bulundu.

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"HDP olarak tek tip bir ülke yaratmak isteyenlere karşıyız. Kimliklerimizden utanalım diye bize yapmadıkları baskı kalmadı, birbirimizden korkalım diye yapmadıkları zulüm, devletten hükümetten korkalım diye yapmadıkları baskı-zalimlik kalmadı ama başaramadılar. Bu ülkenin insanları bir birinden korkmuyor, korkmayacak. Hükümetten, devletten korkmadık korkmayacağız, Allah’tan başkasından korkmadık, korkmayacağız.

Şimdi yeniden büyük insanlığı ayağa kaldırmak istiyoruz. Biz onurumuzu yeniden hissetmek istiyoruz. Bu ülkenin ötekileştirilenleri olarak artık onurlu bir insan olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Sadece parası olanların, hırsızlık yapanların başta olduğu bu döneme ezilenler olarak el koymak istiyoruz"

'ONLARA KARDEŞÇE SELAM VERİN'

30'unda İstanbul Valiliği'nden izin almıştık, Kazlıçeşme'de miting yapmak istedik. Şimdi biz öğrendik ki AKP aynı gün aynı saatte bizim miting yapacağımız yere çok yakın bir yerde miting yapma kararı almış. Aynı gün, aynı saatte insanları çağırmak tarihi bir provokasyon yapmaktır. Ben buradan rica ediyorum; sizler vapurda orda burada AKP'liler ile karşılaşacaksınız orada AKP ile karşılaşacaksınız, onlara dokunun, selam verin kardeşçe selam verin. Onların derdi başka ‘HDP- AKP seçmenini nasıl birbirine düşürelim’ onların derdi bu. Ama eminim HDP'liler duyarlı olacak. AKP'ye oy verenler bizim düşmanımız değil. Her biri bizim kardeşimizdir.

'ABDULLAH GÜL’ÜN BİZE OY VERECEĞİNE İNANIYORUM'

Eminim Gül de bize oy verecek. Bunaldı o da sıkıldı. Kibirliden, herkese bağırandan bunaldı. Siz bunalmadınız mı? Bizler Kibar Feyzo olarak O'nun Maho Ağalık iktidarına son vereceğiz.