HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Kartal Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gezi Dayanışması" etkinliğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Demirtaş, Gezi olaylarında yaralanan ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin oluşturduğu platformun derneğe kavuşuyor olmasından memnuniyet duyduğunu, buna ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Gazi olaylarının da yıl dönümü olduğunu anımsatan Demirtaş, bunun büyük bir direniş olduğunu söyledi.

'BÖYLESİ BİR RUH ARAMIZDA DOLAŞIYOR'

Zulmün bulunduğu yerde direniş olduğunu dile getiren Demirtaş, artık bunların hesabının sorulduğunu görmek istediklerini ifade etti.
Selahattin Demirtaş, "Sözde, lafta kalmasın istiyoruz. Bu nedenle el ele verelim. Daha çok dayanışma içerisinde olmamız lazım. Gezi'nin direniş ruhu, Cizre'nin direniş ruhu, Cerattepe'de dolaşan direniş ruhu. Onları korkutan, panikleten budur. İyi ki böylesi bir ruh aramızda dolaşıyor. Tarih boyunca hep vardı, iyi ki varlar" diye konuştu.

İlerici, devrimci, direnişci hareketlerde, sol, sosyal demokrat vakıflarda, derneklerde, platformlarda ortak düşünen, ülkenin ve halkların ortak geleceği için birbirine çok yakın fikir, proje, ideoloji sahibi olanların bulunduğunu belirten Demirtaş, bunları birleştirme konusunda daha fazla cesarete ihtiyaç duyulduğunu dile getirerdi.

'GERİCİLİĞE, YOBAZLIĞA, FAŞİZME...'

Demirtaş şöyle devam etti:

"Parlamentodan başlayarak belki. Parlamentoda bize dayatılan, bizim şahsımızda halklarımıza dayatılan gericiliğe, yobazlığa, faşizme, savaş politikalarına karşı parlamentoda yüreği halk için, halktan yana, ezilenler için, emekten yana, ötekileştirilmişler için atan her kardeşimizin el ele vermesi lazım. CHP'de var biliyorum, partimde var biliyorum. Bugün el ele veremeyeceksek... İttifaktan söz etmiyorum, bir birleşmeden söz etmiyorum, omuz omuza, yan yana yürümekten söz ediyorum. Her yerde bunu yapmanın zamanı geldi, geçiyor. Annelerin talimatı, şehitlerimizin emri budur. Yapacaksak eğer geciktirmeyelim. Bu son derece mümkündür. Bu zor değildir, lüks değildir, tarihi bir zorunluluktur."

Programa, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de katıldı.