Gazetecilerin sorularını yanıtlayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hafta sonunu kadar yeni bir heyetin İmralı’ya gidebileceğini söyledi.

Demirtaş, Hükümet’in hazırladığı paketle ilgili Abdullah Öcalan’dan görüş alınıp alınmadığıyla ilgili soruya, “biz 20-25 gündür adaya gidemedik. 15 günlük periyodlarla görüşmelerin yapılması ve heyetlerin genişlemesi gerekiyordu. Ne tür görüşmelerin olduğuna dair yorum yapamayız dolayısıyla. Paketle ilgili gidildi mi bunlar spekülasyon. Varsa öyle bir şey yanlış olmaz, sürecin aktörlerinden birisidir. En geç hafta sonuna kadar, Pazar gününe kadar yeni bir heyetin İmralı’ya gideceğini tahmin ediyoruz” dedi.

“Hükümetin hazırlık sürecinde siyasi partilerle sivil toplum örgütleriyle paylaşarak paketi hazırlaması gerekirdi” diyen Demirtaş kendilerinin 25 maddelik somut önerilerini sunduklarını hatırlattı.

Hükümet’in uzun süredir paket üstünde çalışıyor havasını yarattığını ancak paketin başlıklarının bilinmeyen başlıklar olmadığını söyleyen Demirtaş, AKP’nin paketi “kendi ajandasını oluşturmak” için bu şekilde gündeme taşıdığını ifade etti. (ANF)