HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 142 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 43 yıldan 142 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi.

İddianamede Demirtaş’ın, “Terör örgütü yöneticiliği”, “Terör örgütü propagandası yapmak’, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “Halkı kanunlara uymamaya tahrik” ve “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” suçlamasıyla 43 yıldan 142 yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.

YÜKSEKDAĞ'A 83 YILA KADAR HAPİS CEZASI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında hazırlanan iddianame de Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

92 sayfalık iddianamede, Yüksekdağ'ın örgütün yasama organı konumunda olan DTK içerisindeki faaliyetleri ve diğer eylemleri nedeniyle 'terör örgütü yöneticisi sıfatıyla' cezalandırılması istendi.

İddianamede, konuşmalarında 'örgütün propagandası' yaptığı iddia edilen Yüksekdağ'ın 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'suç işlemeye tahrik' suçlamalarıyla 30 yıldan 83 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.