İfadeleri alınan HDP'li vekillerden Sırrı Sürayya Önder, İmam Taşçıer ve Ziya Pir serbest bırakılırken Selahattin Demirtaş, Figen Yüsekdağ, İdris Baluken, Leyla Birlik, Nursel Aydoğan, Selma Irmak, Gülser Yıldırım,Ferhat Encu ve Abdullah Zeydan tutuklandı. 

Ankara'daki evinden gözaltına alınarak Diyarbakır’da adliyeye çıkartılan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, savcılık savunmasında "Şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargı tiyatrosunda figüran olmayı kabul etmiyorum. Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir" dedi.

Demirtaş da hakime verdiği ifadede, “Hiçbir sorunuza cevap vermeyeceğim, sizden hiçbir talebim yok” dedi.


Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı.  

Diyarbakır Adliye Sarayı'nda gelişmeleri izleyen gazeteciler, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklama kararının açıklanmasından sonra mahkeme salonundan çıkarken "Mutlaka kazanacağız" diye bağırdığını bildirdi.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile  HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da Hakkari Adliyesi'ne getirildi.
 
Polis ablukasına alınan adliyeye kimse yaklaştırılmazken, Irmak ve Zeydan'ın ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtildi.
 
Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ise, soruşturmasını yürüten savcılığın talimatı ile Bingöl’e getirildi. Adliyeye getirilen Baluken ifadesinin ardından tutuklandı.

Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılan HDP Ankara Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder mahkemeden adli kontrol ile serbest bırakıldı

KİMLER SERBEST, KİMLER TUTUKLANDI? 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile milletvekilleri Nursel Aydoğan, Leyla Birlik, Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Ferhat Encu ve Abdullah Zeydan tutuklanırken, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.