KDP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güney Kürdistan Bölgesi'ndeki temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş liderliğindeki HDP heyeti, bugün Hewlêr'in (Erbil) Pirmam ilçesindeki KDP Genel Merkezi'ne yaptıkları ziyarette KDP'li yetkililerle görüştü.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Selahattin Demirtaş ve KDP Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani açıklamalarda bulundu.

KDP Politbüro Sekreteri Mirani, HDP heyeti ile gerçekleştirdikleri görüşmenin tarihi bir görüşme olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Kürt güçleri el ele vermeli ve sivil faaliyetler temelinde politika yürütmelidir. HDP ile gerçekleştirilen bu toplantı ve görüşmeler düşmanlara karşı tarihi bir yanıttır. HDP ile birçok ortak noktamız bulunuyor. HDP heyetini en iyi şekilde karşılayarak olumlu görüşmelerde bulunduk. Birçok iyi düşünceleri bulunuyor."

"Hepimiz eksikliklerimizi gidermek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kürtler arasındaki ilişki ve diyaloglar Kürtlerin iradesini güçlendirmektedir. Kürtler her dört parçada Kürtleri desteklemelidir. HDP'nin bu ziyareti düşmanın planlarını boşa çıkarmak amaçlı doğru bir yoldur. Birbirimizi desteklemeli ve halkımızın davasını başarıya ulaştırarak haklarımızı elde etmeliyiz."

DEMİRTAŞ: BİRÇOK NOKTADA GÖRÜŞLERİMİZ ORTAKTIR

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da, Kürtler arasındaki diyalogun önemi üzerinde durduklarını ifade etti.

KDP'nin her türlü çalışmaya hazır olduğu yönünde mesaj verdiğini paylaşan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu son derece önemlidir. Halkımıza, her ne kadar farklı ideolojiler olsa da demokrasi ve kardeşliğin geliştirilmesi yaklaşımı konusunda daha fazla güven vermeliyiz.

"Kürdistani partiler arasında ulusal bir uzlaşma ve anlaşma sağlanmalıdır.

"Bu ziyaretimizle Kürt taraflar arasında arabuluculuk yapma noktasında bir rol üstlenme amacı taşıyor. Var olan çelişki ve sorunlar çözülemeyecek, aşılamayacak çelişki ve sorunlar değildir. Her ne kadar düşünce açısından farklılıklarımız olsa da, birçok noktada görüşlerimiz ortaktır. Bu nedenle hep birlikte halka hizmet etmeliyiz."

(Kaynak: DİHA)