HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun dün Van mitinginde söylediği “AK Parti iktidardan indirilirse ya terör çeteleri ya da beyaz Toros’lar dolaşacak” sözleriyle ilgili, “Vanlılar 1 Kasım’da seni beyaz Toros’un bagajında postalar” diye yanıt verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Okmeydanı’nda bulunan Labella Düğün Salonu’nda partisinin organize ettiği dayanışma kahvaltısına katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Van’da “AKP iktidardan indirilirse buralarda ya terör çeteleri ya da beyaz toroslar dolaşacak” demişti. Gelen tepkiler üzerinde bugün de “Beyaz Toros’lu günlere bir daha dönülmeyeceği” açıklamasını yaptı.

Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun bu açıklamalarına, “Sen gidip Van’da beyaz Toros’tan söz edersen Vanlılar sana 1 Kasım’da öyle bir cevap verir ki, seni o beyaz Toros’un bagajına kapatıp, Ankara’ya postalarlar” diye yanıt verdi.

Demirtaş’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

 ‘SEÇİMİ KAYBETTİKLERİNE İNANMIYORLAR’

“Bizlere 7 Haziran seçimlerinden bir yıl öncesine kadar ‘Kendinize güveniyorsanız niye parti olarak seçime girmiyorsunuz’ diyorlardı. Parti olarak seçime girme kararı aldığımızda aynı kişiler ‘Bu bir komplodur’ dediler. Bu iki cümleyi kullananlar Başbakan ve Erdoğan’dır.

“Biz 2011 seçimlerinde de parti olarak girebilirdik, ama yeterli olamadığımız için girmedik. Burada 4 yıl AKP’ye iktidar olmayı kazandırdık. Bu da bizim eksikliğimiz. Biz normal olanı yaptığımız zaman bunların bütün ahlaksızlıkları ortaya çıktı. ‘Her türlü kirli odak bunların arkasında ondan bunlar seçimlere parti olarak giriyorlar’ dediler.

“Seçimi kaybettiklerine inanamıyorlar. Tekrar seçimle hile, yalanla bir daha iktidarı ele geçirmeye çalışıyorlar. Savaştan umdukları budur. ‘Cenazeler gelecek, HDP bundan kötü etkilenecek’ dediler. Bunlardan nasıl kurtulacağız.? Şimdi bunu konuşmak lazım. “HDP’nin dışında 1 Kasım’da Türkiye’nin önünde hangi parti açabilir? Bizim başımıza gelen MHP ve AKP’nin başına gelseydi şimdi Türkiye 50 defa iç savaş başlatmışlardı. Biz bunların tehditlerinden, mafya bozuntularından mı korkacağız?.

‘DEVLET İNSANLARA AYNI YAKLAŞMIYOR’

“Devlet yönetiminde tek adam diktatörlüğüne değil, yerel yönetimleri baz alan demokratik özerklik sistemlerini kuracağız. Devlet insanlara aynı yaklaşmıyor. AKP’ hükümeti devleti parti devleti haline getirdi. kendisine oy vermemiş herkesi düşman ilan etti. “Nereye gitseniz AKP devletini karşınızda görüyorsunuz. Bu tam olarak faşizm uygulamasıdır. Biz bunu teşhir ettikçe bize daha çok öfkeleniyorlar. Biz bunlardan korkup geri çekilsek, çocuklarımız daha çok ölür.

‘BARIŞTAN, HUZURDAN BAŞKA AMACIMIZ YOK’

“Bizim barıştan, huzurdan başka amacımız yok. 100 koltuk olsa neye yarar. Bunların bu kadar koltuğu var da ne olmuş. Gördünüz koltuğu. AKP’nin güçlenme ihtimali halkı tedirgin ediyor. Dünyada kaç ülkede insanlar kendi devlet başkanından korkar. çocuklar tanımıyorlar ama tv de gördüklerinde korkuyorlar.

“Tehdit salıyor, toplumu ayrıştırıyor, devletin Cumhurbaşkanı değil, partinin propagandasını yapıyor. Yerinde dursa Cumhurbaşkanlığı’na saygı duyarız. Bize saygısızlık yaptığınızda kusura bakmayın. Siyasete geri dönmek istiyorsa bir imzaya bakar. Yüzde 52 oy aldım diyor. Halk senden kurtulmak için seni oraya gönderdi. Ama yine de kurtulmadı.

TOROSLAR DEMEK Kİ GARAJLARDA BEKLETİLİYOR’

“Beyaz Toroslar demek ki garajlarda bekletiliyor. 13 yıldır bitirmemişler, nerede durduklarını biliyorlar. Başbakan kendisi itiraf etti. “Vanlılar sana 1 Kasım’da öyle bir cevap verir ki, seni o beyaz Toros’un bagajına kapatıp, Ankara’ya postalarlar. Sonuçlar ortaya çıktığında ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

‘HESABI VERİLMEDEN BİR YERE GİDİLMEZ’

“1 Kasım’dan sonra bunun hesabı sorulur. Bunun hesabı sorulmadan Türkiye hiç bir şey olmamış gibi geleceğe yürüyemez. Mezarlıkları bombalayan, cenazeleri günlerce yollarda bekletenler özeleştiri ve hesabını vermeden bir yere gidilmez.

“Bugün gözaltına alınanların çoğu sandık görevlilerimiz. Sandıkları boşaltmak istiyorlar. İŞİD’e karşı bir şeyleri var mı? Tutuklu kimseleri kaldı mı? AKP iktidardan gittiği zaman İŞİD’in bağı kopuyor. AKP, İŞİD ile aynı düşüncededir. Bundan kaynaklı İŞİD bize saldırıyor.

‘İŞİD AKP İÇİN SAVAŞIYOR’

“AKP’nin başkanı Ankara Katliamı sonrasında yaptığı açıklamada oylarının arttığını söyledi. Bu açık bir itiraftır. İŞİD AKP için savaşıyor. Onlar bütün dünyayı yaptıkları vahşetlerle korkuttular ama gelip bize karşı titrediler. Bizim Allah’tan başka korkumuzun olmadığını biliyorlar.

“Hepsinin katlini ortaya çıkaracak olan biziz. 44 HDP’li, 6 HÜDAPAR’lı katledildi. Bize unutturmaya çalışıyorlar. Bir tek sorumlu tutuklu var mı? Bunları ortaya çıkaracak olanlar bizleriz.

‘HDP’NİN OLMADIĞI BİR ÜLKE, KARANLIK BİR ÜLKE’

“1 Kasım’da saraydaki ‘keşke ben bu seçimi yapmamış olsaydım’ diyecek. Bir seçim istiyorsa bin seçim isteyecek. Bir seçim organizasyonu, halk organizasyonu olduğunu, onların gibi kar amacı güden bir parti olmadığını anlatmamız gerekiyor.

“HDP’nin olmadığı bir ülke karanlık bir ülkedir. Bir kişiyi ikna etmek için 10 gün çalışmalıyız. Öz gücümüzle büyüyoruz. Biz ancak sizin desteğinizle büyüyoruz. Ev ev gezerek HDP’yi büyütmeliyiz.

“Bu hafta seçimlerin kaderini belirleyecektir. Kan revan içerisinde, zamanımızın çoğunu mezarlıklarda geçirerek, buraya geldik. Bedel ödenmeden özgürlüğe ulaşılamıyor.” Şeklinde konuştu. (İMC)