Partisinin MYK toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Katliamı'na dair alınan "gizlilik" kararının AKP-IŞİD işbirliğinin açığa çıkarılmasını engellemeye yönelik olduğunu ve ülkede en güvenli şeyin "canlı bomba olmak" olduğunu söyledi.

PYD IŞİD’i BOZGUNA UĞRATMIŞ BİR HALK HAREKETİDİR”

Başbakan Davutoğlu'nun gerekirse 'PYD ile savaşırız' sözlerini değerlendiren Demirtaş,  "Zaten 3 yıldır PYD ile savaşıyorsunuz. Gönderdiğiniz silahlar onlara karşı kullanılıyor. PYD, sizin müdahalenize rağmen IŞİD'i bozguna uğratmış bir halk hareketidir"  ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirtaş'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

GİZLİLİK KARARI AKP-IŞİD İŞBİRLİĞİNİ GİZLEYEMEYE YÖNELİKTİR

'Gizlilik' kararı, ne olup bittiğini kamuoyundan saklanması kaygısıyla alınmış kararlardır. Bu konuya ilişkin görüşlerimizi paylaştıkça savcı bundan nasıl olumsuz etkileniyor. Psikolojik olarak mı etkileniyor? Bunlar kamuoyundan AKP-IŞİD işbirliğini gizlemeye yöneliktir.

Yapılan gözaltıları da değerlendiren Demirtaş,’ Bu olayın altında milyonda bir PKK ihtimali olsaydı, yayın yasağı değil, yayın yapma mecburiyeti getirirlerdi. Başbakan neyi gizlemeye çalışıyor. Herkes bırakın özgürce düşüncesini dile getirsin. Kamuoyu ne olduğunu biliyor, bu şekilde deve kuşu misali kafanızı toprağa gömemezsiniz.

“ÜLKEDE EN GÜVENLİ ŞEY CANLI BOMBA OLMAK”

(Kendisine yönelik suikast iddiaları)  Çok üzerinde durulacak bir şey değil, işimizi yaparken bazı risklerle karşı karşıya gelebiliriz. Burada önemli olan kamu güvenliğidir. Hükümet, bırakın güvenliği sağlamayı güvenliği bozucu unsur haline gelmiş. Elimizde canlı bomba listesi var bunları tutuklayamayız diyor. Her gün belediye başkanları, öğrenciler tutuklanıyor. Bir açıklama yapılırken Erciş Belediye Eşbaşkanımız tutuklandı. Şuanda ülkede en güvenli şey canlı bomba olmak. Tutuklanmamanın gerekçesidir. Canlı bombayım deseniz hukuk karşısında güvence altında altındasınız.

Ankara katliamını sosyal medyadan  haber veren ve MİT ile bağlantısı olduğu iddia edilen gözaltılarla ilgili  konuşan Demirtaş,

Birinin benim danışmanım olduğu iddia edildi. Söz konusu sosyal medya isimlerinin AKP ile ilişkisi zaten sosyal medyada kanıtlandı. Başbakan da bu ekibin içinde. Ertesi gün AKP'nin yayın organları manşete çekiyor. 100 kişi ölmüş biz ilişkiyi Twitter'dan kanıtladık diyor. Bu mudur sizin ciddiyetiniz. Bunlar AKP ile ilişkili isimlerdir. AKP'liler bizim arkadaşımızdır diye açıklamalardır. Bu isimlerin patlama ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.

“IŞİD İSLAM DÜŞMANIDIR”

Bu gruba dair ciddi bir operasyon yapıldığına ilişkin bir bilgi gelmedi. Türkiye içerisinde benzer çok sayıda grup olduğunu düşünüyoruz. IŞİD Türkiye'de bulunmuş örgütlenmiş bir örgüttür. Sadece bizim düşmanımız değil, tüm Türkiye'nin, İslam'ın düşmanıdır. Avukatlara çalışma izni verilmiyor ama IŞİD'liler örgütleniyor, para topluyor eğitim yapılıyor. Mevzunun benim üzerinden tartışılması doğru değil. Bütün Türkiye bir tehditle karşı karşıyadır. Bu barbar örgüte karşı ortak mücadele etmek zorundayız.

Seçimlerle ilgili MYK değerlendirmesini yapacak. MYK'nın çoğunluğu aynı düşüncede. 10 miting kararı almıştır Bunları başka faaliyetlere dönüştürme şeklinde yürütecektir. Yüzlerce insan hayatını kaybetti. Son katliam olmasa dahil, bir seçim atmosferi motivasyonu yok. Toplum şuanda can kaygısı taşıyor. Kampanyamızı bu hassasiyetler üzerinden planlayacağız.

Her parti kendi kararını kendisi alır. CHP'de gördüğüm kadarıyla mitinglerle ilgili bir tartışma yürütüyor."  Şeklinde konuştu.