HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşeceğini açıkladı.

Haberdar.com, Özgür Gün TV'de konuşan Demirtaş'ın sözlerini şöyle aktardı:

“Yakın zamanda Moskova’da temasımız olacak. Türkiye, AKP hükümeti uluslararası ilişkilerde kriz üreten bir ülkeye dönüştü.

“Rusya ile yaşanan kriz neredeyse savaş ortamına geldi. Türkiye dış politikada çözüm olmaktan çıktı. Temaslarımızda Türkiye, Rusya arasındaki gerilimi konuşmak, hem de bundan çok sayıda insan etkilendi. Ticaret yapan, ihracat yapan, okuyan Türkiye pasaportu olan yüz binlerce insanımız mağdur oluyor.

“Türkiye bunlarla ilgili bir girişimde bulunmuyor. Cumhurbaşkanı kapıları kapattı. Biz etkiliyiz, gücümüzü kullanmak istiyoruz. Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğiz. Sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak isteriz.

“Türk pasaportu olanlarla yardımcı olmak istiyoruz. Moskova’da temsilcilik de açacağız. Türkiye, dış ilişkilerde sağlıklı diyalog geliştiremiyor. Diyalog kapıları kapalı konuşarak çözüm çözme yeteneğini kaybetti.”

Öte yandan Demirtaş, Avrupa’nın mülteci sorunundan dolayı Türkiye ile anlaşmak için insan hakları ve Kürtlere yönelik saldırılar konusunda sessiz kalarak sınıfta kaldığını söyledi.