Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş, 7 Haziran seçimleri öncesinde oy kullanma işlemlerinin başladığı yurtdışındaki seçmenlere seslendi.

Demirtaş çağrısında şunları ifade etti:

"Dünyanın en yüksek seçim barajını, yani yüzde 10’luk seçim barajını da aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Şuan da halkımızın her yerde bize gösterdiği ilgi, sunduğu destek, gönülden yürüttüğü kampanya da bu Dünyanın en zor barajını tarumar edeceğimizi, yıkacağımızı çok net bir şekilde gösteriyor.

Sizler özellikle ülke dışında yaşayan bütün kardeşlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları; Bu seçimde asıl anahtar sizin elinde. 7 Haziran’da bütün halklarımıza, bütün ezilenlere zafer armağan etme sözü verdik. Şimdi o zaferi hep birlikte kazanmanın, zaferi yaratmanın çabasıyla herkesi sandık başına, oyuna, sandığa sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Yurtdışından vereceğiniz her oy, elbette ki barajı aşmamıza çok büyük katkı sunacak. Ama sadece barajı aşmak açısından değil; Türkiye’de HDP’nin milletvekili kazanabileceği illerden rahatlıkla milletvekili çıkarabilmesi için de büyük bir destek sunmuş olacaksınız.

Denizli’den Aydın’a, Manisa’dan İzmir’e, Antalya’ya, Bursa’ya, Samsun’a kadar, milletvekili çıkarabileceğimiz yerlerde, sizin vereceğiniz oylarla o şehirlere önemli bir destek sunacak. O şehirlerdeki illerde aday arkadaşlarımız da HDP milletvekili olarak parlamentoya girme katkısı ve desteği sunacaktır.

Hepinize buradan, ülkeden HDP adına başarı dileklerimizi, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz."