Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Halkların Demokratik Partisi eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Demirtaş, "işkence yok" diyen İçişleri Bakanı'na "Ey Süleyman Soylu, gece yarılarında her biri pırıl pırıl olan Boğaziçili öğrencilerin evlerini bastın" diye seslendi.

Sedat Peker'in yayınladığı videoları işaret eden Demirtaş, "Adam çıkmış 'bir tripota bir kameraya' devleti esir almış. Sizin, yargınızın bu yaklaşımı bunlara sebep oldu" dedi. 

HDP KİMSEYLE PAZARLIĞA GİRMEZ

Kendilerine kumpas kuranlarla hesaplaşmak için direneceğini söyleyen Demirtaş," Halkım için direneceğim. Kızlarım için, eşim için direneceğim. HDP kimseyle pazarlığa girmez. Ne bakanlık ne şu ne bu. Sadece huzur barış istiyoruz. Tabi ki HDP liler de bu ülkenin öz evladı. Elbette bakan da olur, her şey olur. Kim ki bize kurulan bu kumpasta imzası olan herkes için komisyon kurup hesaplaşmayacaksa hiç bir HDP'li kim olursa olsun o adaya oy vermez" ifadelerini kullandı.

'BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN EVİNİ BASTIN'

"Doğru ve adil karar verin" çağrısında bulunan Demirtaş, "Türkiye'nin demokratikleşmesine katkıda bulunun. Ey Süleyman Soylu, gece yarılarında her biri pırıl pırıl olan Boğaziçili öğrencilerin evlerini bastın. Özışık kardeşler ve diğerleri hâlâ gözaltına alınmadılar. Ben tahliye derdinde değilim. Halkımızın milyon dolarları çalındı. İslami bir hareketin partisinde gençlerimiz kokain çekiyor görüntülerde. 84 milyondan adalet istiyorum. İlk seçimde hesap soracağız. Demokrasi ve barış istiyoruz" diyerek yaşananlara tepki gösterdi. 

'VENEZUELA'YA MI BAŞVURALIM?'

Cumhurbaşkanı adayı kim olacaksa, Kürt sorununu nasıl çözeceğini, kendilerine kurulan kumpaslarla nasıl hesaplaşacağını, özgürlük ve varışı nasıl gerçekleştireceklerini şimdiden anlatmaları gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, "100 yıl sonra Türkiye demokrasiyle buluşma fırsatını yakaladı. Elimizde tahliye kararı var. Nereye gidelim? Nereye başvuralım? Venezuela' ya mı başvuralım? Mütaalanızda AIHM kararına değinin. Benim gibi düşünseniz sizi bu davaya seçmezlerdi zaten ama insansınız yaa insansınız. Bu dava er-geç beraatle sonuçlanacak. Bizim cezalarımızı onaylayacak mahkemeler kendi cezalarını onaylamış olacak. Hesaplaşacağız hepsiyle. Türkiye'ye bunları yaşatanlar için mutlaka bir temizlik gerekiyor. AİHM Haziranda bizim savunmalarımızı alacak ve ikinci kararı açıklayacak. 4 yıldır beni yargılıyorsunuz. Şahsi kinim öfkem yoktur ama size hakkımı helal etmiyorum.

'MİLYON DOLARLARI GÖTÜRENLER BİR YANDA...'

Hakkınızda hukuki takibat sözü veriyorum. Milyar dolarları götürenler bir yanda. Açlık ve perişanlık çekenler bir yanda. Bu nasıl vatanı sevmek?" dedi.