HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Amerikan dergisi Foreign Policy'in sorularını yanıtladı.  Demirtaş, AK Parti'ye oy veren Kürtlerin referandumda 'hayır' oyu kullanacağını söyledi.

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Esbaşkanı Selahattin Demirtaş, ABD’nin etkili dış politika dergisi Foreign Policy’nin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Kürtlerin oy tercihlerini değerlendirdi. Derginin sorularının avukatları aracılığıyla yazılı olarak yanıtlayan Demirtaş, ‘barış müzakerelerinin başarısız olması ve ardından gelen baskı sonrasında, Erdoğan’ın Kürtlerden oy almak için çabalaması gerekeceğini’ söyledi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; HDP Eş Başkanı, geçmişte AK Parti’ye oy veren Kürtlerin ‘önemli bir kesiminin’ referandumda ‘hayır’ diyeceği öngörüsünde bulundu.

Demirtaş, “AKP’nin sertlik yanlısı politikalarının yanı sıra demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün askıya alınması, Kürtler tarafından reddedildi. AKP’yle aralarına mesafe koyuyorlar” dedi.

HDP Eş Başkanı, kendisinin tutuklanmasının anayasa değişikliklerine karşı muhalefeti engelleme amacı taşıdığından ‘kesinlikle’ emin olduğunu da söyledi.

Demirtaş, “Beş aydır hukuksuz bir biçimde tutuluyoruz ve davanın ne zaman başlayacağını bilmiyoruz. Bir yargı süreciyle değil, hukuk dışı bir uygulamayla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.