Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ramazan ayı vesilesiyle mektup göndersi.

Demirtaş, “Mazlumun, ezilenin ve halkının yanında olmak bizim en temel ilkemizdir. Koşullar ne kadar ağır olursa olsun zulme karşı mazlumla dayanışmaktan vazgeçmeyeceğiz”dedi.

Demirtaş'ın mektubunu Edirne İl Eşbaşkanı Beşir Belke katıldığı iftar programında okudu.

‘EZİLENİN YANINDA OLMAK BİZİM EN TEMEL İLKEMİZDİR’

Mektubuna iftar programı etkinliği amacıyla bir araya gelen yurttaşları selamlayarak başlayan Demirtaş, zorlu baskı dönemlerinin dayanışma ruhu ile birlikte çok daha hızlı aşılacağına şüphe duyulmaması gerektiğini ifade etti.

Demirtaş mektupta şu ifadelere de yer verdi:

“Mazlumun, ezilenin ve halkının yanında olmak bizim en temel ilkemizdir. Koşullar ne kadar ağır olursa olsun zulme karşı mazlumla dayanışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu hem Allah’ın bize emri hem Hz. Peygamberin bize tavsiyesidir. Evrensel hukuk ve insan hakları ilkeleri de bunu işaret eder. Bizler bu evrensel mesajın Türkiye’deki en güçlü taşıyıcılarıyız. HDP olarak hem kendi hakkımızı hem de diğer ezilen tüm toplumsal kesimlerin hakkını savunmaktan asla geri durmayacağız. Emin olun ki bu zülüm günleri geçicidir. İnsanlıktan, haktan, adaletten ve barıştan yana olanlar mutlaka kazacaktır.”

Edirne Cezaevinde bulunduğu süre zarfında dayanışmasını eksik etmeyen HDP Edirne İl Örgütü, ilçe örgütlerine ve Edirne’de yaşayan yurttaşlara kendisi adına ve aynı hücrede bulunan HDP Milletvekili Abdullah Zeydan adına da teşekkür eden Demirtaş Ramazan ayının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek mektubuna son verdi.

(Kaynak: Dihaber)