Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve İstanbul Birinci Bölge Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, İstanbul Kartal Meydanı’ndaki seçim mitinginde konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘TEK BİR KURTULUŞ ADRESİMİZ VAR, HDP’

“HDP’nin Türkiye’de gerçek bir halk iktidarı kurmanın zamanı geldi. 7 Haziran’da bunun ilk adımı atılacak. Sanmasınlar ki HDP’nin hedefi sadece barajı aşmak. Uzun soluklu bir mücadele başlattık. Bu mücadeleyi özgür geleceğe taşıyana kadar bu yürüyüş devam edecek.

“Bu yürüyüş halk iktidar oluncaya kadar devam etmelidir. Ta ki, bu halkın başına musallat olmuş, ağzından dini imanı düşürmeyip cebinden hırsızlık parasını çıkartmayanlardan kurtulana kadar mücadelemiz devam edecek.

‘AYNI ACILAR AYNI YOKSULLUKLAR VAR’


“Bu kadar umutsuzluğun, bu kadar çaresizliğin, kaygının olduğu bir ülkede bir umut bir ışık ortaya koyan seçim bildirgemiz Kardeniz’de de Trakya’da da Akdeniz’de de aynı heyecanı yarattı. Çünkü Türkiye’nin her yerinde aynı acılar aynı yoksulluklar var. Bu ülkenin gerçek sahibi olup da horlananlar var. Ülkenin her yerinde günde 12 saat 30 gün çalışıp kirasını ödeyemeyenler var. Akşam eve giderken çocuğuna bir çikolata alamadı diye utanan babalar var. Ülkenin her yerinde bunlar var. O nedenle ülkenin dört bir yanında beyannamemiz heyecanla karşılandı.

“HDP neden bunları vaat ediyor? Yoksul halka sosyal hak olarak gıda paketi dağıtıyor olmak bir utançtır. Bu AKP’nin ve ondan önceki hükümetlerin utancıdır. Gençler halk otobüsüne binecek para bulamıyorlar. Kadınlar bebeklerine gıda alamıyorlar mama alamıyorlar süt alamıyorlar. Bu ülkenin gerçeği bunlar.

“Yönetenler ne diyor? Biz cumhuriyet tarihi boyuna yapılmayan yollar yaptık diyorlar. Ama bir de yaptığın yolsuzluklar var gözle görülmeyen. Çaldığınız paraları o duble yollara döşesek yollara sığmaz. Siz kime neyi anlatıyorsunuz. Sokakta meydanda alanda gün be gün sizin bu yaptıklarınızı izleyen yoksul halkı nasıl kandıracaksınız? Halkı aldatmak öyle kolay değil.

‘TEK ADAM OLMAK İSTEYENLER KARŞISINDA SİZİ BULACAK’


“Bakın saraydaki bu işi iyi yapıyordu ama onun küçüğü bunu beceremiyordu. Öbürü ustaydı. O yüzden büyük usta diyorlar ya. Ayak üstü 10 tane yalan söyler ama bana mısın demez. Böylesine büyük usta. Şimdi büyük usta sarayında huzursuz. Ne güzel hayaller kurmuştu. Sarayda mutlu bir hayat yaşayacaktı. Ne dese kimi neye emretse anında yerine getirilecekti. Tam da böyle tatlı rüyalar kurduğu günlerde siz çıktınız.

“Bu ülkede tek adam olmak isteyenler karşısında sizi bulacak. Camimizle, kilisemizle, cemevimizle, inancımızla, kimliğimizle kardeşlik nasıl inşa edilir bunu göstereceğiz. Bundan korkuyorlarsa yapacak bir şey yok. Bütün Türkiye bu yürüyüşü selamlıyor bir terk bunlar korkuyor. Bu partinin içerisinde Türkiye’nin her köşesinden insan var. Türkiye’nin gerçeği neyse partimizin gerçeği o. Dili neyse partimiz dili o.

‘TÜRKİYE NEDEN HDP’DEN KORKSUN Kİ’


“Gerçek bir halk partisi iktidara yürüyor. Türkiye neden HDP’den korksun ki. Para sayma makinesini evinde dolarları sayarken eskitenler korksunlar. Onların korkmasında fayda var. Roboski’de 34 genci parçalayıp teşekkür edenler korksunlar. Gezi direnişinde evladımızı katledenler korksunlar. Çünkü HDP’nin iktidarında bunlara yer yok.

“Kimler korksunlar biliyor musunuz? Sırf saat kaçtır bakmak için her bir bakışı birkaç bin dolar olanlar korksunlar. HDP Türkiye’nin gerçek fotoğrafıdır. Siz cebinde onuruyla geçinecek kadar parası olanlar sizden korksunlar çünkü siz ülkenin gerçek sahibisiniz. Bu coşkuyu gün be gün büyüterek 7 Haziran’a taşımamız lazım.”

(İMC TV)