HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'na Twitter'dan yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün gazetecilerin sorularını yanıtlamış, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümüyle ilgili, “Tahir Bey’i öldüren kurşunun bir polis silahından çıktığı aslında kesin ama hangisinin silahından ve hangi amaçla çıktığı ancak etkili ve adil bir soruşturmayla ortaya çıkabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da bu sabah Kıbrıs ziyareti öncesi, Demirtaş'ın bu iddialarına sert tepki gösterdi. Davutoğlu; "Sayın Demirtaş'a sormak lazım, hangi belge var da bu kanaati ortaya atıyor? Eğer Demirtaş'ın söyleyecek bir sözü varsa, olay yerine giden başsavcı, baro başkanlarına yapılan saldırılar hakkında konuşmalı" dedi.

Selahattin Demirtaş, twitter hesabından "sayın başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki ilk andan beri pkk yaptı diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var?” diye sordu.

Demirtaş, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

-Sayın başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki ilk andan beri PKK yaptı diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var?

-Olay yerinde daha ilk saatte sokağa çıkma yasağı ilan edip incelemeyi engelleyen bizzat siz değil misiniz?”

-Görüntülerden ve tanıklardan anlaşılan en net şey sn. Elçinin yanında polisten başka ateş eden hiç kimse yok.Bunu neden göz ardı ediyorsunuz?”

-Sayın Elçi yaşasaydı demişsiniz, 4 gün önce zaten yaşıyordu ve siz bütün medya/yargı ordunuzla birlikte O’nu linç etmekle meşguldünüz”

-Sayın Elçi’nin tabutuna örtülen şey bir bayrak değil Kürt halkının binlerce yıldır kullandığı renklerdir. Buna bile saygısızlık yaparak mı herkesin başbakanı olacaksınız? Artık devleti yönettiğinizi idrak etmenizde fayda var. Bu ülkede olup bitenden siz sorumlusunuz.”

-Bizi tehdit edip hedef göstermeye devam ederek hiç bir sorunu çözemezsiniz. Allahtan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz.”