HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'daki barış mitinginde konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Demirtaş, “Ey Davutoğlu, sen siyasi bir meftasın. Seni bitiren bu katliamlar oldu, aklından çıkarma. Sen tarihe ‘katliamcı başbakan’ diye geçtin,” diye konuştu.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

KİMSE ZULÜMLE ABAD OLMAZ

“AKP ve ondan önceki hükümetler Kürtleri halk olarak görmüyor. Kürdü uzaydan yanlışlıkla düşmüş kabul ediyorlar. Kadim halkı olduğunu saklamaya çalışıyorlar. Bütün dünyaya bunlar kendilerini rezil etti. Siyasetle, akılla uzaktan yakından alakası olmayan politikalarla kendilerini rezil ettiler.

“Kürt halkı ikinci sınıf vatandaşlığı, kimliksizliği kabul edemez. Kürdistan’ın her bir parçasında yaşayan halk bu kadar özgürlüğe hasretken siz Kürt kadınlarını infaz edip bedenini çıplak teşhir ediip buradan bir kardeşlik çıkarmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar. Kimse zulümle abad olmadı.

DAVUTOĞLU’NA SERT ELEŞTİRİ

“Ey Davutoğlu sen siyasi bir meftasın. Seni bitirenler de bu katliamlar oldu aklından çıkarma. Sen tarihe katliamcı başbakan diye geçtin. Rüzgar ekiyorsunuz bu ülkede fırtınaya yol açacaksınız haberiniz yok. Sen nasıl bir akılsızsın ki Kürtlere karşı savaş ilan ediyorsun.

“Ankara Kamışlı'dan korkmasın birbirine düşmanlık olmasın derken onlar ısrarla bütün Suriye'yi kan gölüne çevirdiler. Suriye'de kanın akmasına vesile oldular, sebep oldular.

“Niye bu noktalara Türkiye'yi getirdik diye düşünmüyorlar HDP'yi suçluyorlar. Trafik kazası olsa HDP'yi suçlayacaklar. Sakın olaki biz iktidar olmuşuz diye düşünüyorum çünkü ülkede olup bitenden bizi sorumlu tutuyorlar. O günler de gelecek, ülkeyi bu belalardan kurtaracağız.

“Davutoğlu ‘masayı Demirtaş devirdi’ diyor. E harelde ‘Erdoğan devirdi’ diyecek cesaretin yok ki. Herhalde suçu bana atacaksın. Zaten sen ‘Erdoğan devirdi’ desen kulağından tuttuğu gibi kapıya koyar. Halk, olup bitenin farkında. Kim savaştan kim barıştan yana farkında.

YA YOL BULACAĞIZ, YA YOL AÇACAĞIZ

“Büyük İskender sefere çıktığında gelip gelip sıra dağlara dayanıyor. Diyorlar ki bu dağlar açılmaz. Yol yoksa ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız diyor. Biz de ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. Sizler tarih sayfalarında aciz siyasetçiler olarak anılacaksınız.

YOLA ÇIKTIKLARI ARKADAŞLARINI SATTILAR

“AKP'nin tarihinde tek bir kahramanlık hikayesi yok. Yola çıktıkları arkadaşlarını sata sata bu günlere geldiler. Allah bize böyle bir iktidar nasip etmesin.

28 ŞUBAT’IN RANTINI YİYEN AKP’DİR

“Bu ülkenin İslami kanaat önderleri şu gerçeği görmeli; 28 Şubat'ta darbe yapanlar bugün sarayda el ele tutuşmuşlar ittifak yapıyorlar. 28 Şubat'ın çocuğu AKP'dir, onun rantını yiyen AKP'dir. Onun rantıyla iktidara gelen AKP'dir.

“Batman'daki kamu yöneticileri mitingimizi yasakladılar. Bıraksaydın düzenli şekilde mitingimizi yapacaktık. Bak batman halkıyla bu meydanda bir araya geldik. Şu meydana bakıp birazcık utanın. Batman'ı seçilmişler temsil edebilir atanmışlar değil. Seçilmişleri görevden alacaksın, içeri atacaksın. Bizim önerimiz herkes seçimle iş başına gelsin. Özyönetim budur. Eğer Batman'da valiler, kaymakamlar seçimle iş başına gelse burada demokrasi daha iyi işleyecektir.”