Yüksekova - AKP eliyle KCK operasyonlarının altyapısının oluşturulduğunu iddia eden BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “MİT demokratik eylemlerin içerisine sürülerek AKP eliyle yapılan provokasyonlarla, KCK operasyonlarının altyapısı oluşturulmuştur. İstanbul’da Serap’ı, Cizre’de Öğrenci Yurdu’nu, Van’da bankayı sizin içimize sürdüğünüz MİT elemanları yaktı” dedi.

 

17 yaşındaki Serap Eser, 8 Kasım 2009 günü İstanbul Kanarya Mahallesi'nde durakta yolcu almak için bekleyen İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması yüzünden yaralanmıştı. 29 gün komada kalan liseli Serap, yaşamını yitirmiş, tüm ülke acıya boğulmuştu.

 

ANF’nin haberine göre, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde "Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu suçu işledim, işliyorum" kampanyası kapsamında BDP üyeleri ve halk, adliyeye giderek kendilerini ihbar etti. BDP İlçe binası önünde toplanan ve aralarında BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Hakkari milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan, BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım, Yüksekova BDP İlçe Başkanı Rüstem Demir, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Esendere belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bunduğu kalabalık grup ilçe merkezinden Eski Cezaevi Kavşağı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sonrası demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşundan sonra BDP Yüksekova İlçe Başkanı Rüstem Demir açıklama yaptı.

 

“ÖCALAN KIRMIZI ÇİZGİDİR”

15 Şubat’ı protesto eden Demir, “Bilindiği üzere bundan 15 yıl önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan komplo sonucu Türkiye’ye getirildi. Yıllardır Sayın Öcalan üzerinde büyük bir komplo oynanıyor. Ama Sayın Öcalan’ın özgürlüğü Kürt halkının vazgeçilmez kırmızı çizgisidir. Herkesin bunu iyi bilmesi gerekiyor” dedi.

 

“FAŞİZM DUR DURAK BİLMİYOR”

Demir ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “AKP faşizmi dur durak bilmiyor. AKP kendisine biat etmeyen ve diz çökmeyen tüm kesimlere yönelmiş durumdadır. Dün gece de birçok ilde KCK operasyonu adı altında operasyon yapmıştır. Bu kentlerde yaklaşık 130 yurttaşımız gözaltına alınmıştır. Biz faşizme boyun eğmedik. Devlet terörü karşısında direnmek bir haktır. 15 Şubat’ta, 8 Mart’ta ve 21 Mart’ta alanlara çıkarak faşizmi lanetleyeceğiz. Türkiye halkını da meydanlarda faşizm karşısında sesini yükseltmeye davet ediyoruz” dedi.

 

“İSTANBUL’DA SERAP’I MİT ELEMANLARI ÖLDÜRDÜ”

MİT mensupları hakkında çıkan yakalama kararına da değinen Demirtaş, şunları ifade etti: “MİT operasyonları Kürt sorununu AKP oyunuyla çözmeme sorunudur. MİT’i demokratik eylemlerin içerisine sürerek AKP eliyle yapılan provokasyonlarla KCK operasyonlarının altyapısı oluşturulmuştur. İstanbul’da Serap’ı, Cizre’de Öğrenci Yurdu’nu, Van’da bankayı sizin içimize sürdüğünüz MİT elemanları yaktı. Daha önce bu olayları bize yıkmaya çalışıyorlardı, ama AKP’nin provokasyonları olduğu ortaya çıkmıştır. Meydanlar halkın özgür iradesinin yansıdığı alanlardır.15 Şubat’ta Sayın Öcalan’ın özgürlüğünün meşru hak olduğu dile getirilmelidir. Bu nedenle 15 Şubat uluslararası komplosu alanlarda protesto edilmelidir.”

 

BOZDAĞ MİT’İN SUÇ İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın MİT mensupları için çıkartılan yakalama kararıyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamaları Demirtaş’ı doğrular nitelikteydi.

 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasını eleştiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT’in görevlerinden birinin de ‘terör örgütünün içine sızmak’ olduğunu söylemişti. Bozdağ, “Sızmanın suç işlemeden yapılma imkânı yok. Oraya girdiğiniz zaman, o faaliyetlerin içinde olduğunuz zaman karşıdakilerin güvenini kazanmak için de bazı şeyler yapması gerekir” demişti.