Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen seçim etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yüzde 10 barajını geçmede Avrupa'daki oyların belirleyici olacağını söyleyerek, çalışmalara hız verilmesini istedi.

Fransa'nın Marsilya kentinde HDP Seçim Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Halkların kaderinin belirleneceği ve kendi ellerimizle geleceğimizi belirleyeceğimiz bir seçim olacak. Hiç kimse seçime kadar çalışmasını bırakmamalı, her fırsatta kararsız olanlara gidilmeli ve partimizin ilkeleri anlatılmalı. Herkes kararsız olan akrabasına, eşine, dostuna, arkadaşına partimizi anlatmalı. Tek bir oy bile ziyan edilmemeli. Yüzde 10'luk seçim barajı yıkılacaksa Avrupa'daki seçmenlerin payı bunda belirleyici olacak."

"AKP, 'korku ve zulüm diktatörlüğü' kurdu, emekçilerin bayramını kutlamasına dahi izin vermediği. Kürtlerin anadilde eğitim yapmasından korkuyor. Hasta tutsakları serbest bırakmaktan korkuyor. Yüzde 10 barajını aşarak AKP'nin ilelebet korkusu olacağız.

"HDP ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, sömürülenlerin partisidir. Biz halklara söz verdik; AKP'den hesap soracağız. Korku ve zulüm diktatörlüğünün hesabını soracağız. Bunun için halkların umudu olduk." (ANF)