Siyasi parti genel başkanları arasında oyunu ilk kullanan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili aday olduğu İstanbul 1. Bölge’de bulunan Sultanbeyli Mevlana Ortaokulu, 1114 No’lu sandıkta oyunu kullandı.

Demirtaş oy kullandıktan sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Türkiye siyasi tarihi açısından çok önemli bir seçim gerçekleştiriyoruz. Umut ediyorum ki bugün yapılacak seçimlerde çıkacak sonuçlar bütün ülke açısından en hayırlı sonuç olacaktır. Hepimizin, bütün Türkiye’nin en fazla arzuladığı, en fazla ihtiyacımız olan şey huzurdur, barıştır.

Bugün sandıklardan barışa ve huzura dair bir sonucun çıkmasını öncelikle temenni ediyorum.

Seçim dönemi, zorlu sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası oldu. Maalesef ki yitirdiğimiz canlar oldu.

Öncelikle seçimin hayırlı sonuçları, özgürlük, barış, demokrasi uğruna canını feda eden bütün arkadaşlarımıza, acılı ailelerine bir teselli olur diye temenni ediyorum. Bugün sandıktan ne çıkarsa çıksın, herkes açısından geleceğe daha da umutla bakmayı gerektirecek bir sonuç olacağından kuşku duymuyoruz.

Herkes mutlaka bugün akşama kadar oylarını kullansın. Geleceğimizi belirlemek halkın elindedir. Sandık iradesi güçlü bir şekilde demokrasimizi inşa etmeye yardımcı olsun temennisinde bulunuyorum.”