BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin “Kendisi ile paketin paylaşıldığı falan yok. Hükümet tek taraflı çalışmasını sürdürüyor” dedi.

Demirtaş, Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin Sterk TV’de değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, Öcalan’ın fiziki durumunu ve sağlığını iyi gördüklerini belirterek, “Tabii ki İmralı koşullarında nasıl olursa o kadar iyiydi. Morali ve heyecanı yerindeydi. Herkese selamlarını söyledi. Ciddi bir sağlık sorunu olmadığını belirtebilirim” dedi.

Demirtaş, yaptıkları görüşmede süreç içinde yaşananları kapsamlı olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Biz de parti olarak görüşlerimizi söyledik. Kendisi hem değerlendirme hem de öneriler yaptı. Gelinen aşamayı ciddi olarak değerlendirmiş. Bizim görüşmemizden sonra 2 defa devlet heyeti ile görüştüğünü ve ciddi tartışmalar yaptıklarını söyledi. Neler yapılması gerektiğini yazılı ve sözlü olarak devlete ilettiğini söyledi. Geçen 1 yılı diyalog süreci olarak değerlendirirsek bundan sonra bundan çıkarak anlamlı bir müzakereye dönüştürmek gerektiğini belirtiyor. Geçen 1 yılı kayıp olarak görmüyor ama kesin ve kalıcı barışa ulaşılamadığını da herkesin gördüğünü belirtiyor. Kalıcı bir çözüm için tartışma aşamasından çıkıp verimli bir müzakereye dönüştürülmesi gerektiğini söylüyor. Bunun araçlarının yaratılması gerektiğini söylüyor. ‘Benimle müzakere yürütülmek isteniyorsa avukatlarımla, başka heyetlerle, basınla ve STK’lerle görüşebilmem gerekiyor. Bunlar yaratılırsa müzakereye dönüştürmek mümkün olur’ diyor kendisi” dedi.

Demirtaş, Öcalan’ın ateşkesin sürmesini anlamlı bulduğunu vurgulayarak, “Gelinen aşamada KCK’nin başka türlü davranma şansının olmadığında bu kararı aldığını belirtiyor” dedi.

Demirtaş, “Kendisi meselenin günü kurtarmaya dönük paketlerle çözülmeyeceğinin bilincinde. Bütün sorunların kapsamlı müzakere ile ele alınırsa çözüm bulunabilir. Kendisi ile paketin paylaşıldığı falan yok. Hükümet tek taraflı çalışmasını sürdürüyor” diye konuştu. (ANF)