Midyat Cezaevi önünde 2 gündür açlık grevindeki tutsaklara destek vermek için Şırnak'ın Silopi, İdil, Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinden gelerek oturma eylemi başlatan halkı, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da içinde olduğu BDP milletvekili heyeti ziyaret etti. Demirtaş, Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yaptı.

 

'ERGİN'İN TUTSAKLARLA GÖRÜŞMESİ ÖNEMLİ'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in açlık grevindeki tutuklularla yaptığı görüşme ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Demirtaş, "Ergin'in açlık grevine girmiş olanlarla görüşmesi elbette ki olumlu bir gelişmedir. Ama asıl olumlu gelişme, taleplere olan yaklaşımla ortaya çıkacaktır," dedi.

 

Demirtaş, açlık grevindeki tutsakların, "Gerillanın, polisin ve askerin anasının, babasının yanmaması için kendi bedenlerini ölüme yatırmak gibi onurlu bir direniş," başlattıklarını belirtti.  

 

'TUTSAKLARIN HAYATI ADALET BAKANLIĞINA BAĞLI DEĞİL'

"Bizler yarın Bingöl Cezaevi'nin önünde olacağız" diyen Demirtaş, "Bizim bayram kutlamamız, bayramı sevinçle karşılamamız imkansızdır," dedi.

 

Cezaevinde açlık grevi eyleminde bulunan tutsakların hayatlarının Adalet Bakanı'na bağlı olmadığını belirten Demirtaş, meydanlarda olunması gerektiğini vurguladı.  

 

'BİZ HİÇBİR ZAMAN ÖLÜMÜ SAVUNMADIK'

"Roboski'nin hesabını vermeyen hükümet kendine demokratik bir yönetim diyemez" diyen Demirtaş, şunları ifade etti: "Geri dönüp bize terörist diyorlar. Bu zihniyet sahipleri teröristtir. Biz hiçbir zaman ölümü kanı savunmadık. Gece gündüz dilimizden barışı eksik etmedik. Eylemlerimizden söylemlerimizden barışı eksik etmedik. Kürt anaları kendi evlatlarını toprağa verirken, barış diye haykırıyor. O analardan da mı utanmıyorsunuz?"  

 

Demirtaş ve beraberindeki heyetin, Kızıltepe ilçesine geçerek, tutuklu ailelerini ziyaret edeceği öğrenildi. Açıklamanın ardından Şırnak ve Mardin BDP İl örgütleri yaptıkları açıklamayla, oturma eylemini, bundan sonra, Mardin Cezaevi önünde sürdüreceklerini belirttiler.