HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Evet ben milletin çağırdığı her yere giderim” sözlerine ilişkin konuştu. Demirtaş, “Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propagandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık” dedi.

Mitinge Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami de katıldı. Hammami Tunus’ta kasım ayında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimine Halk Cephesinin cumhurbaşkanı adayı olarak katılmış ve 3. sırada yer almıştı.

Demirtaş Hatay’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın“Evet ben milletin çağırdığı her yere giderim” sözlerine değindi. Demirtaş, “Dün dedim ki AKP politikası yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz dedim, bugün kabul etti. Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propagandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık” dedi.

Demirtaş’ın Hatay mitingindeki konuşmasının bir bölümü şöyle:

“Bizim derdimiz Türkiye üzerindeki bu korku karamsarlık karabulutları dağıtmaktır. Türkiye’de korkmayan geleceğe dair kaygılanmayan kimse kalmadı kimse. Yıldırarak teslim almaya çalışıyorlar. İşçi de böyle, asgari ücretlisi de böyle, esnafı da böyle, işverene gidin işveren de öyle. Ne ırkçılık yapacağız ne mezhepçilik.

“Bizim temel ilkelerimiz büyük insanlık başlığı altında buluşturduğumuz temel insan haklarıdır. Bizi başka hiçbir kimlikte tekleştiremezler. Buluşacaksak insanlık başlığı altında buluşabiliriz. Hepimiz Türk olamayız, Kürt olamayız, Alevi-Sunni olamayız. İnsanız hepimiz, bizi buluşturacak kimlik insan kimliğimizdir.

‘AKP BÜTÜN DEĞERLERİ AŞINDIRDI’

“AKP bütün bu değerleri aşındırdı. Mezhepçi politikalarla, kimlik tüccarlığıyla Türkiye’ye ileri demokrasi safsatasını yutturmaya çalıştı. Şimdi maskeleri düştü artık. Sizlerin ortaya koyduğu bu inanılması zor performans onların sonunu bu çirkin kibirli iktidarlarının sonunu getirdi artık.
“İnşallah göreceksiniz, hiç kimsenin tahmin edemeyeceği, bir sonuçla ortaya çıkacağız. Ve artık Türkiye’de yeni bir demokratik halk iktidarının temellerini atmış olacağız.

“Kirli uzlaşmaların, kapalı kapılar ardındaki ucuz pazarlıkların içinde olmadık. Direne direne geldik, direne direne kazandık. Bundan sonra da başka bir türlü yürümeyecek HDP. Bizler 7 Haziran’a da bu ruhla hazırlandık. Çünkü bu ülkenin bütün emekçileri çalışanları alın teriyle omuzunda bütün yükünü taşıyanları, artık sizlerin bizlerin ülkeyi yönetme zamanı geldi dedik, el ele verdik.

“Ayrı ayrı mahallelerde direnmek de değerlidir, ama sonuç alıcı değil. HDP bütün direniş mahallelerini barikatlarını bir araya getirdi. Şimdi Türkiye’nin bütün direnenleri gümbür gümbür yürüyor. Saray’ın pencereleri zangır zangır titriyor artık. İşçilerin emekçilerin ayak sesiyle, çapulcuların direnişiyle haykırışıuyla, Kürtlerin Türklerin zılgıtlarıyla sarayın pencereleri zangır zangır titriyor.

‘OKLAVA ELİNİZDE HAZIR BEKLEYİN, HER AN GELEBİLİR’

“Dün dedim ki AKP politikası yapmak için hiçbir fırsatı kaçırmaz dedim, bugün kabul etti. O kadar mazlum o kadar mağdur. Yeter ki beni çağırın yufka açmaya da gelirim diyor. AKP propagandası yapayım da ne olursa olsun. Derdi millet değil, yufka da değil. AKP’nin adaylarını bile ben belirledim diyor, itiraf ediyor.
“Özellikle yufka açan kadınlar, oklava elinizde hazır bekleyin, her an gelebilir. AKP propagandası yaptığı anda ne yapacağınızı biliyorsunuz. Derdi size yardım etmek değil, onun derdi başkaysa siz de elinizdeki oklavayla 7 Haziran’da ona gereken cevabı verin artık.