HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ’de düzenlediği basın toplantısında “7 Haziran’da HDP iktidar olmayacak, ama iktidar alternatifi olacak” dedi.

Demirtaş yaptığı kısa konuşmada, 7 Haziran’da Türkiye’nin AKP’den kurtulacağını belirtti, "Ama yerine neyin getirileceğini de iyi bilmemiz lazım," dedi. Demirtaş, AKP iktidarının yerine istikrarsızlık ve kaos gelmeyeceğini, asıl alternatifin 7 Haziran’dan sonra güçleneceğini ifade etti.

"HDP İKTİDAR ALTERNATİFİ OLACAK"

Demirtaş sözlerini, “Gerçekçi olmak lazım. HDP, 7 Haziran’da tek başına iktidar olmayacak ama iktidar alternatifi olacak. Belki 2015 içinde yapılacak bir erken seçimle, ama en kötü ihtimalle 2019’da halklarımızın bir alternatifi oluşmuş olacak” diye sürdürdü.

"ODTÜ'LÜ DEVRİMCİLERİN MİRASLARINI TAÇLANDIRACAĞIZ"

“Ya bu umudu büyütürüz ya da yarattığımız heyecan yine hayal kırıklığıyla sonuçlanır. Bu bize bağlı” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de devrimin ruhunu, heyecanını, solun, sosyalizmin hayalini gerçekleştirmeye en yakın olan siz ODTÜ’lüler fikirlerinizle bize ışık tutar ve bu yolu açmamıza yardımcı olursanız, biz de ODTÜ’lü devrimcilerin en azından kendi payımıza düşen miraslarını taçlandıracağız. Siz de HDP’nin zaferinde kendi payınızı göreceksiniz. 7 Haziran zaferinde bu benim de zaferim diyebileceksiniz."