Kameraların açık olduğunu unutan Demirtaş, gazetecilerin şikayet ettiği; yol kesen ve kimlik kontrolü yapan bazı gruplarla ilgili olarak, “Değişik bir grup var, kontrol edemediğimiz' yorumunu yaptı.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş gündeme dair bugün yaptığı açıklamadan sonra gazetecilerle bir süre sohbet etti. Demirtaş, gazetecilerin bölgede yaşadıkları sıkıntıları ve şikayetleri, dinledi. Gazeteciler yol kesme, kimlik kontrolleri ve kendilerine gösterilen sert davranışlardan şikayet ederken Demirtaş bu duruma karşı genelge yayınlayarak tüm teşkilatı uyarma sözü verdi.

Canlı yayının devam ettiğini fark etmeyen Demirtaş yol kesen ve kimlik kontrolü yapan bazı gruplarla ilgili olarak, "Değişik bir grup var kontrol edemediğimiz. Çok da Politik de değiller. Örgütlü olsalar sıkıntı olmaz. Sızmaya benzeyen bir şey var. Sadece size karşı değil, örgüt içinde de hissediyoruz çok zorlayıcı şeyler yapıyorlar. Gençlik örgütündeki zaaf noktalarını biliyorlar ve oraları kullanıyorlar" dedi. (gazeteciler.com)