TSK'nın askeri operasyonunun ardından Ağrı’da, PKK ile askerler arasında yaşanan çatışma sırasında kendilerini ‘örgüt partisi‘ olarak niteleyen hükümete yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı 'Kim silah gücüyle oy topluyorsa Allah onun bin defa belasını versin!' dedi.

Ağrı'da yaşananların ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise “Milletin evlatlarına kurşun sıkanlara söz söyleyemeyenler örgütün partisi olurlar. Örgüt partisi ise Türkiye partisi olma iddiasını kaybeder” açıklamasını yapmıştı.

Bunun üzerine Ankara’da açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay’ın AKP’nin seçim kazanması için sahte operasyonlar yaptığını söylerken, “Daha dün Cemil Bayık, ‘Biz savaşmak istemiyoruz, silah bırakmak istiyoruz’ dedi. Bir gün sonra onlar çıkıp ‘Bize savaş lazım dedi” ifadelerini kullandı.


Demirtaş: Kim silah gücüyle oy topluyorsa Allah... paylaşan: imctv

Diken'in haberine göre PKK’nin zorla oy istediği iddialarına da yanıt veren Demirtaş, “Çatışmayla aynı saatte çıkıp meydanlarda HDP’yi suçlamaya başladılar. Kim silahtan beslenip oy topluyorsa Allah onun bin defa belasını versin. Kim elindeki silah gücüne güvenerek oy topluyorsa Allah onun burnundan fitil fitil getirsin. Bizsek bizim, sizseniz sizin” diye konuştu.

Demirtaş, bölgeye canlı kalkan olarak gidip askerin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak’ın ailesine başsağlığı dileyip yaralanan askerkere de geçmiş olsun dileklerini iletti.