HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, televizyonda katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin konularda değerlendirmeler yapan Demirtaş, IŞİD'in Kobani'ye düzenlediği saldırıya ilişkin, "IŞİD'in nereden sızdığı halen araştırılıyor. Bu konu hakkında birçok iddia var. Bazı iddialarda somut deliller de var. Çözüm arayışları sırasında bu saldırı dikkat çekici. Rojava ve Ankara arasında gerilimi arttırmak isteyenler var. IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum" dedi.

'AK PARTİ HÜKÜMETİ IŞİD YANLISI GÖRÜNTÜDEN VAZGEÇMELİ’    

Demirtaş şöyle devam etti:

Türkiye IŞİD'e karşı mücadeleci bir görüntü vermedi. IŞİD'in nereden sızdığı halen araştırılıyor. Bu konu hakkında birçok iddia var. Bazı iddialarda somut deliller de var. Çözüm arayışları sırasında bu saldırı dikkat çekici. Rojava ve Ankara arasında gerilimi arttırmak isteyenler var" dedi.

IŞİD'in Türkiye topraklarından sızmadığına gönülden inanmak istiyorum. Umarız Türkiye IŞİD'e desteğini kesmiştir. Biz buna inanmak istiyoruz. IŞİD militanları Türkiye'den rahatlıkla geçiyor. Ak Parti hükümeti IŞİD yanlısı görüntüden vazgeçmeli. (Radikal)