Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak girecekleri 7 Haziran seçiminde Türkiye kamuoyuna “Bölünmeyeceğiz” mesajı vereceklerini belirtirken, “Bölünme konusundaki önyargı ve korkuları aşmak gerekir” dedi. Demirtaş, şu ana kadar görüştükleri "en ünlü sanatçı" ismini de açıkladı.

Haber Türk'ten Esra Yazdıç Demir'in haberine göre, Meclis'te gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, şu mesajları verdi:

"'NE MUTLU KÜRT'ÜM' DİYEN BİR YAPIM YOK"

Sizinle ilgili Cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘Fazla Kürt’ ifadesi kullanılmıştı...

Kimliğim geçen yıldan bu yana değişmedi. Halen fazla Kürt’üm. Ama buna alışmak lazım. Diğer partilere oy verirken insanlar fazla Türk, fazla Kürt, Çerkez, Arap diye bakmıyorlar. Kürtlere de böyle bakmamalılar. Kürt’üm. Bu seçimde de bu değişmeyecek. ‘Ne mutlu Kürt’üm’ diyen bir yapım da yoktur. Herkesin, Kürt’e Kürt olduğu ya da Kürtlüğü inkâr ettiği için değil, doğru ilkeleri savunduğu için oy vermesi lazım. Bu, oy verebilme alışkanlıklarının değişmesi demektir. Sol gelenekten geliyorum.

"10 SENE SÜRSE DESTEK OLURUZ"

Çözüm konusunda bir süre veriyor musunuz?

10 sene de sürse müzakereler, biz destek oluruz. ‘Masadan kalkın, bitsin, savaşın’ demeyiz. Çözüm süreci müzakere adı altında ne kadar sürdürülür bunu HDP belirlemez, bunu ülke dengeleri belirler. Bölgedeki gelişmeler buna nasıl yaklaşır bilmiyoruz. Hükümet hangi yasaları, hangi yönetmeliği değiştireceğini açıklamalı. Program koymalı. Hükmet masaya bir tek madde koymuş değil.

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ 'EN ÜNLÜ SANATÇI' ÖNDER

Adaylık için görüştüğünüz sanatçılar var mı?

Şu anda en ünlü görüştüğümüz sanatçı Sırrı Süreyya Önder’dir. Daha ikna edemedik. Yemek yediriyoruz. Kadayıf falan. Maliyeti çok.

"HDP'NİN VARLIĞI 'BÖLÜNMEYECEĞİZ' DEMEKTİR"

HDP’ye yönelik “Ülkeyi bölecekler” endişesi...

HDP’nin varlığı zaten ‘Bölünmeyeceğiz’ demektir. Biz, Türkiye halklarının tamamından oy istiyoruz ve parlamentoya parti olarak girmek istiyoruz. HDP’ye oy vermek, yeni yaşamı desteklemektir. ‘Bölünmeyeceğiz’ duygusunu Türkiye kamuoyuna meydanlarda anlatacağız. İkna edebileceğimizi düşünüyorum. Ciddi bir önyargı ve korku var. Bunu görmezden de gelmiyorum. Bunu aşmak gerekir.