HAKKARİ - Hakkari’de İl Seçim Kuruluna başvuru için giden 'Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun Hakkari adayları, Selahattin Demirtaş, Esat Canan ile Adil Kurt (Zozani) binlerce kişi tarafından ‘üçte üç’ sloganları ile karşılandı. Demirtaş, “Ben geldim ve serhildanların merkezinde aday oldum. Başbakan kendisine güveniyorsa gelsin Hakkâri'de aday olsun. Buradan kendisine 'Hodri meydan' diyorum" dedi.

SERHİLDAN MERKEZİ

Adayların tanıtılmasının ardından halka hitap Demirtaş, Hakkâri adaylığını bizzat istediğini belirtti. Demirtaş, Hakkâri'den aday olmak istemesinin nedeninin Hakkari'nin "serhildanların" merkezi olması olduğunu söyledi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Demirtaş, "Başbakan Erdoğan 'Biz her yerde varız' diyor ve buradan şu anda iki milletvekili var bizim ise bir vekilimiz var. Ben geldim ve buradan aday oluyorum. Başbakan kendisine güveniyorsa gelsin Hakkâri'de aday olsun. Buradan kendisine 'Hodri meydan' diyorum. Eğer 12 Haziran'da buradan 3 milletvekili çıkaramazsak ben seçimi kaybetmiş sayacağım kendimi yenilmiş sayacağım" dedi.

'BİZ NEREDEN GELDİĞİMİZİ BİLİYORUZ'

Kürt halkının kendilerine verdiği değerin kıymetini ve sebebini bildiğini belirten Demirtaş "Biliyoruz ki partimize ve üyelerine duyulan sevgi iradelerinin sevgisidir. Biliyoruz ki bizim gözlerimize bakan her anne, çatışmada yitirdiği oğlunu görüyor, faili meçhullerde kayıp edilen evlatlarını ve yakılan köylerini görüyorlar. Biz de bu gözlerin önünde söz veriyoruz ki son nefesimize kadar direneceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu halkın her gününü cennete ve mutluluğa çevirmek için çalışma sözünü vermeye geldik. Hayatımızın her saniyesini sizin yolunuza harcasak da yeterli olmayacaktır" diye konuştu.

‘HAKKARİ’DEN DÜNYAYA BÜYÜK BİR MESAJ VERECEĞİZ’

Hakkâri'de seçim çalışmaları kapsamında çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmiş seçimlerde bize oy veren vermeyen herkesin çayını içeceğiz. Çünkü bunların hepsi bizim halkımızdır. Geçen seçimde AKP'nin aldığı 2 milletvekilini de onlardan alarak onları Hakkâri'de bitireceğiz. Buradaki başarıdan dolayı Amed, Van, Batman ya da Şırnak kıskanmamalı. Onlar da Hakkâri ile yarışmak ve geçmiş seçimlerde kırdıkları rekorları kırmak için şimdiden çalışmaya başlasınlar. Eğer Hakkârililer olarak biz de artık varız diyorsanız bu günden çalışmaya başlamalısınız. Çünkü sizlerle uzun bir özgürlük yürüyüşüne çıkıyoruz. Ve bizler Hakkâri'den dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Bir zamanlar korku tüneli, kayıplar sokaklarına çevrilen bu kentin sokaklarını özgürlük sokaklarına çevireceğiz. Çünkü burasını Demokratik Özerkliğin merkezine çevireceğiz. Sizlerle uzun bir özgürlük yürüyüşüne çıkıyoruz sizlerle uzun bir özgürlük yürüyüşüne çıkıyoruz yapacağız. Bütün bunları yapacak cesaretimiz ve kadromuz var ve buna inanıyoruz. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, aday adaylığı için başvuran bütün arkadaşlarıma sergiledikleri tavırlarından dolayı teşekkür ederim."

ANF