HDP Hamburg Seçim Komitesi'nce Glinde semtinde DİMA Spor Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerinin artık sadece Türkiye ve Ortadoğu'nun değil, Avrupa'nın siyasetini etkileyecek noktaya geldiğini söyledi. Demirtaş "Biz, silahların susacağı, sadece masada oturanların konuşabileceği, gencecik bedenlerin toprağa düşmediği bir ülkeyi yaratmak için HDP demek zorundayız" dedi.

"BİZ BÖLÜŞÜMDEN YANAYIZ, O HIRSIZLIKTAN"

Almanya'da yaptığı konuşmada HDP'nin sıradan bir parti olmadığını ifade eden Demirtaş, "Biz, kimliklerin, mezheplerin, inançların ve yaşam tarzlarının birbirine düşman edilmesine karşı kurulduk. Biz bütün kimliklerin ve mezheplerin partisiyiz ama o, tek milletin, tek ırkın, tek inancın partisi. Biz işçinin ve emeğin partisi, o ise emek düşmanıdır. Biz haktan, bölüşümden yanayız, o ise hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk anlayışının temsilcisidir," dedi.

"7 HAZİRAN'DA BÜYÜK BİR ZAFER KAZANDIK"

HDP'nin 7 Haziran'da tekçi anlayışa karşı ideolojik bir zafer elde ettiğini söyleyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 7 Haziran'da sadece partilere karşı değil, Cumhurbaşkanına, valiye, kaymakama, yandaş medya ordusuna, birçok yerde ona bağlı emniyet müdürlerine, üniversite ve rektörlere, kendisine biat etmiş Diyanete ve büyük para babalarının seçimi kazandırmak için AKP'nin arkasına yığdığı maddiyata, Hazineden aldığı yüzlerce trilyonluk yardıma, partililerimizin, mitinglerimizin bombalanmasına karşı büyük bir zafer kazandık."

Demirtaş şunları söyledi:

"HDP DEMEK ZORUNDAYIZ"

"1 Kasım ile birlikte işimiz bitmiş olmayacak ama özgürlüğe giden çok önemli bir kapıyı açmış olacağız. Biz, silahların susacağı, sadece masada oturanların konuşabileceği, gencecik bedenlerin toprağa düşmediği bir ülkeyi yaratmak için HDP demek zorundayız. Bugün Türkiye'de hayatını kaybeden asker, polis, sivil, gerilla ölmeden biz bu sorunu çözebilirdik.

"ELLERİNİZDE OY ZARFLARI DENGELERİ ALT ÜST EDECEK KADAR GÜÇLÜ"

"Dengeleri altüst edecek bir güce kavuştuk. Sizlerin ellerindeki oy zarfları küçük olabilir ama tüm dengeleri yine altüst edecek kadar güçlü olabilir.

"ORTADA VATAN SAVUNMASI YOK, SARAY SAVUNMASI VAR"

"Kürt sorununu, Türkiye'deki demokrasi sorununu masada çözmek bu kadar yakın, kolay ve mümkünken halen evlatlarımızın ölüyor olmasına tahammül gösteremeyiz. Anaların asker, polis, ya da dağa çıkıp gerilla olan evlatları onun saltanatı uğruna ölüyorsa ortada bir yanlışlık var. Ortada bir vatan savunması ya da vatana yönelik bir tehdit yok, sadece saray savunması var. Saray iktidarını kurtarsın diye her gün Türkiye'nin her yerine cenazeler geliyor."

"SEÇİM SONUÇLARINI SİZLER BELİRLEYECEKSİNİZ"

"Sizlerin oyları matematiksel hesapla tüm vilayetlere dağıtılıyor. Bu da her vilayetten vekil çıkarma şansımızı artırıyor. Seçim sonuçlarını belirleyecek olan sizlersiniz"