HDP'nin Diyarbakır'daki seçim mitingine yönelik bombalı saldırılardan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çağrı üzerine miting alanından DBP İl Binası önüne geçen binlerce kişiye seslendi. Demirtaş'ın konuşması sık sık "Katil Erdoğan" sloganlarıyla kesilirken, Demirtaş, konuşmasında barış ve özgürlük vurgusu yaptu.

Demirtaş'ın konuşmasının tamamı şöyle:

"Değerli arkadaşlarım, değerli yoldaşlarım;

Bu zor günlerden elbet el ele verip, omuz omuza verip, çıkmayı başaracağız. Nasıl çelikten bir disiplin olduğumuzu, nasıl çelikten bir yürek olduğumuzu göstermemiz gereken zamanlardır. Elbet bu yürüyüşü durdurmak isteyeceklerdir. Her yerde yapmaya çalıştılar.  Her yerde bizi can evimizden vurmaya çalıştılar. Fakat bizim ihtiyacımız olan şey barıştır. Biz inadına ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar, inadına  bu ülkede barışı sağlayacağız. O barış bu ülkeye gelecek ve onu sizler sağlayacaksınız. Sizlerin sağduyusu sağlayacak kardeşlerim.

Bugün patlamanın olduğu saatten sonra Türkiye’nin dört bir yanından, hiç tanımadığımız insanlar Karadeniz’den, Ege’den, Akdeniz’den, Doğu Anadolu’dan, Doğu’dan hiç tanımadığımız insanlar bizi arıyor. “Yüreğimiz, dualarımız sizinledir” diyorlar. Budur işte; kırmaya çalıştıkları, yok etmeye çalıştıkları duygu, budur işte. İnanın kardeşlerim, bundan emin olun  Türkiye’de yüreği barış için atan herkesin gönlü ve duaları bizlerle.  Ve istiyorlar ki bugün bu provokasyonlarla sokaklarda kaos çıksın. Oradan çıkacak kaosu, HDP’ye mal etmek istiyorlar. Defalarca bu tezgahı yaptılar.  Sizlerden ricam, bütün provokasyonlara, tahriklere rağmen, nasıl heyecanla, neşeyle seçim kampanyamızı yürütmüştük. Aynı disiplinle, resmi sonular alınıncaya kadar, ne olursa olsun asla bundan taviz vermeden çalışmamızı sürdüreceğiz.  Gönlümüz yaralı arkadaşlarımızla birlikte. Gönlümüz, dualarımız onlarla birlikte. Ve inşallah sağlıklarına kavuşacaklar, aramızda olacaklar.

Sakın ola ki partinin yaptığı açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya tenezzül etmeyin. Bizler örgütlü bir halkız. Ciddi bir partiyiz. Ciddi bir seçim gerçekleştiriyoruz ve seçim sonucunda işte ortaya çıkaracağımız zafer, Türkiye’ye nefes aldıracak, nefes. O nefesi Türkiye’ye aldırmak istemiyorlar. Size nefes aldırmak istemiyorlar.

Bu meydandan birazdan dağılacağız. Diyarbakır’ın her köşesinde, her mahallesinde  aynı sabırla, aynı sükunetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zannetmesinler ki HDP bu tür küçük oyunlara, bu tür tezgahlara düşecek bir partidir. Partimizin ve halkımızın iradesinin büyüklüğünü göstereceğimiz dakikalardır, alanda meydanda gösterdiğiniz sağduyu çok daha büyük bir faciayı önledi. Siz disiplinli olduğunuz için başaramadılar. Siz sağduyulu olduğunuz için başaramadılar.

Orada istasyon meydanında yüz binlerce insan küçük bebek, kadın, çocuk, yaşlı izdihamla birbirini ezsin istediler. Büyük kaos önce Diyarbakır’a sonra bütün şehirlere yayılsın istediler. Ama sabırlı olmak dışında elimizde başka çare yok. Başarmak zorundayız değerli kardeşlerim.

İncelemeler yapılıyor, arkasında kimler var ortaya çıksın istiyoruz, bekliyoruz. İnşallah arkasındaki güçler ortaya çıkar. Biz, şu yaptı, bu yaptı demiyoruz.

Bu tür olayların faili meçhul kalmaması lazım. Bu tür işlerin üstünün örtülmemesi lazım. Biz de takipçisi olacağız ve önümüzdeki günlerde hem seçim öncesi, hem seçim sonrası nasıl görkemli bir seçim sergilediğimizi ortaya koyacağız değerli kardeşlerim.

Emin olun doğru yoldayız. Emin olun haklı yoldayız. Meşru bir davamız var. İnsanlık mücadelesi için alanlardayız. Sadece kendimiz için değil. Bütün Türkiye’ye rahat bir nefes aldırabilmek için yollardayız. Bunun sonuçları elbette birilerini rahatsız ediyor, edecek. Başından beri biliyoruz.

Bizler uluslar arası tezgahların değil, halkın sesiyiz. O nedenle bu kadar  öfkeliler. O nedenle durduramıyorlar bizi. Partimizin gençliği bu ricamızı aynı zamanda kesin ve net bir talimat olarak almalıdır. Önümüzdeki seçim mutlaka gerçekleşecek. Sandık kurulacak ve sandıktan HDP’in zaferi çıkacak.

Büyük bir umutla, büyük bir sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz. Sakın ola ki öfkenize yenilmeyin. Öfkenize kapılıp sizi provoke etmeye çalışanlara sakın aldanmayın. Kampanyayı biz yönetiyoruz. Biz karar veririz. Bize rağmen bizi yönlendirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

Şundan emin olun, yüce Rabb’im ezilenlerin, mazlumların yanındadır. Yüreğinizden asla imanı eksik etmeyin. Böyle dirençli bir halkın karşısında hiçbir kirli tezgah duramayacak. Ve biz kazanacağız, barış kazanacak, özgürlük kazanacak arkadaşlar bundan emin olun. Bu akşamki duruşunuz, metanetiniz kazanacak."