HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında, HDP İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla Başakşehir'de bulunan Güvercintepe Meydanı'nda İstanbul 3'üncü bölge mitingini düzenledi.

BULDAN: ANNELERİMİZ ÇOCUKLARINA KAVUŞAMAMANIN ACISIYLA YAŞIYOR

HDP İstanbul 3'üncü bölge Milletvekili Adayı Pervin Buldan'ın da katıldığı mitingde, Buldan, ellerinde güllerle sahneye çıkarak Anneler Günü'nü kutladı. Elindeki gülleri tüm anneler adına barış annesi ve aynı zamanda HDP İstanbul 3'üncü bölge milletvekili adayı Cemile Akgün'e veren Buldan, "Biz biliyoruz ki bizim coğrafyamızda yaşayan annelerimiz çocuklarına kavuşamamanın acısıyla yaşıyorlar. 12 yıllık AKP iktidarında bu coğrafyada en fazla zulüm başta Kürt anneleri olmak üzere tüm annelerimize yaşatıldı. Ama tüm annelerimize bu coğrafyada barış ve özgürlüklerin getirmenin sözünü veriyoruz" dedi.

'7 HAZİRAN SABAHI BU ÜLKEYE GÜNEŞ FARKLI DOĞACAK'

7 Haziran'da dilleri yasaklananlar kültürleri yok sayılanların "kendi geleceklerinin altına mühür" vuracaklarını dile getiren Buldan, şunları söyledi: " 7 Haziran sabahı bu ülkeye güneş farklı doğacak. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için her birinizin şimdiye kadar bize oy vermeyen herkese ulaşması gerekiyor. Herkes HDP'ye bir kişi getirsin ve o artı bir olsun. Ve özellikle AKP'ye oy veren Kürtlere, CHP'ye oy veren Alevilerin yanına gitmenizi istiyoruz."

'İMRALI'DAKİ MASANIN ETRAFINDAKİ SANDALYELERİN BİR KISMI HALA BOŞ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm süreci için "masa yok" sözlerini de eleştiren Buldan, "İmralı adasında bir masa var. Bunun şahidi benim. İmralı'da kurulan masanın etrafında sandalyeler var ama bu sandalyenin bir kısmı hala boş. Masanın bir başında Öcalan diğerinde ise devlet yetkilileri oturuyor. Şu anda AKP'nin gündeminde barış ve müzakere süreci yok. Onların gündeminde sadece HDP ve seçim var. HDP'yi nasıl baraj altında bırakacağının hesabını yapıyor. Bu meydan, barajı çoktan aştığımızı gösteriyor" şeklinde konuştu. Buldan konuşmasını, Anneler Günü dolayısıyla barış güvercinleri uçurarak sonlandırdı.

DEMİRTAŞ: AKP İKTİDAR ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR

Buldan'ın ardından, Demirtaş, sahneye çıkarak halkı selamladı. HDP'nin halkın emeğiyle var olan gerçek bir hak partisine dönüştüğünü ifade eden Demirtaş, "Zübük siyasetçiler tarihin çöp sepetine giriyor artık. Meydanlarda ne söylüyorsa onu yapan siyaset geliyor" dedi. Demirtaş, AKP hükümetinin "iktidar zehirlenmesi" yaşadığını belirterek, "İktidara gelmeden önce mazlumduk diyorlardı. Doğru mazlum kesimlerin temsilcisi olmak için hükümet oldular. Ama gün geldi öyle güçlendiler ki kibirli olup halka yukarıdan bakmaya başladılar. İşte iktidar zehirlenmesi budur. İktidar zehirlenmesinin çaresi yoktur. Ancak sandık onları iyileştirir" diye konuştu.

'50'DEN FAZLA BÜROMUZ SALDIRIYA UĞRADI'

"HDP Türkiye partisi değil" eleştirilerine de yanıt veren Demirtaş, "Bugün Türkiye'de 550 adayımızla Türkiye'ye barış ve kardeşlik mesajı taşıyoruz. Ama ne hikmetse en fazla bize saldıran AKP'liler oluyor. 50'den fazla seçim büromuz saldırıya uğradı. Bu sabah da dahil 20 arkadaşımız gözaltına alındı. Ama biz diyoruz ki sabırlı olun. Bize bu ülkede yeriniz yok diyenlere demokrasi çerçevesinde cevap vereceğiz" diye konuştu.

'UCUZ SİYASET TARZINA DÜŞMEYECEĞİZ'

Demirtaş konuşmasını, "Öylesine çirkin siyaset yapıyorlar ki sırf oy kaybetmemek için imanımız dinimizi sorgulatıyorlar. Niye? Oy alacakmış. Böyle siyaset yapacağıma Allah canımızı alsın daha iyi. Bunların ucuz siyaset tarzına düşmeyeceğiz. Bunların çirkin siyaset tarzına prim vermeyeceğiz. Kazanacaksak ilkeli ve dürüst olacağız" diye sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi hedef gösteren sözlerini de eleştiren Demirtaş,"Cumhurbaşkanı günde 3 defa miting yapıyor. Aman ha HDP barajı geçmesin. Ya HDP bu ülkenin geleceğidir, gerçeğidir. HDP parlamentoya giremezse kim kazanacak. Türkiye'yi sevenlere seslenen uzattığımız barış ve kardeşlik elini tutun ki hep birlikte bu ülkede 8 Haziran'da yaşayalım. AKP'nin bu ülkeyi ateşe vermesine izin vermeyelim" dedi.

'YOLCU OLAN ONLAR HANCI OLAN SİZLERSİNİZ'

AKP'nin saltanatının biteceğini belirten Demirtaş, "Asıl yolcu olan onlar hancı olan sizlersiniz. Ülkeyi siz var ettiniz, siz yöneteceksiniz. Ve sizler yüreği yanık anneler bu 40 yıllık savaşta evladını yitirmiş olan anneler barışı en çok siz hak ediyorsunuz. 7 Haziran' daki başarımızı size armağan edeceğiz. Söz veriyoruz çözüm sürecinden vazgeçmeyeceğiz, bu ülkenin dağlarında kurşun sesi değil, kuşların sesi olacak. Yalancıya karşı dürüstler, hırsıza karşı işçiler, köylüler kazanacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun miting meydanlarında sürekli kendilerine soru sorduğuna dikkat çeken Demirtaş, "IŞİD barbarlarına silah göndermedin mi? Bunun cevabını ver bize. Adana'da yakaladığınız TIR'larda füzeler ve toplar var diyor. Türkmenlere insani yardım gönderdik diyorsunuz ama ortaya çıktı El-Kaide'ye TIR'larla silah gönderdiniz. Bu kadar İŞİD barbarlığına açık bir şekilde destek verdiniz. Ey Ahmet Hoca sen bana soru soracağına bunun cevabını ver bize. Siz bize meydanlarda hakaretler yağdırın bize ama size insanlığı öğreteceğiz" dedi.

'DARBECİNİN TÖRENİNE KATILMAYACAĞIZ'

12 Eylül'ün mimarı darbeci Kenan Evren'in cenaze törenine katılmayacaklarını belirten Demirtaş, Evren ölse bile AKP'nin darbecilerin nimetlerinden faydalandığını dile getirerek şöyle konuştu: "12 Eylül askeri darbesinin cuntacılarından Kenan Evren'in getirdiklerinden bunlar hepsinden yararlandılar. Darbeci gitti, resmi tören yapacaklarmış. Bizden tek bir kişi bile cenazesine katılmayacak. Allah onun hesabını orada soracak. Yüz binlerce anneye acı çektirmiş birinin cenazesine HDP katılmaz. Şimdi izleyin kimler katılacak hep birlikte izleyeceğiz. Onlar, Evren'in yaptıklarından hiçbir zaman vazgeçmedi. O da millete parmak sallıyordu sen de salıyorsun." (DİHA / Fotoğraf: @HDPonline)