Siyasi temaslarda bulunmak üzere Irak Kürdistanı Bölgesi'ne giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti, programlarının üçüncü gününde temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Fatma Kurtalan ve Nadir Yıldırım ile parlamenterler Osman Baydemir, Besime Konca, İmam Taşçıer ve Celal Doğan'ın yer aldığı heyet, 21 Eylül'de başkent Erbil'de (Hewler) başladıkları programları çerçevesinde farklı siyasi çevrelerle bir araya geldi.

Yapılan tüm görüşmelerde sonrası verilen mesajlarda ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve ittifak kurulması yönünde vurgular yer aldı.

DÜNKÜ GÖRÜŞMELER

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş liderliğindeki HDP heyeti, dün Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nêçirvan Barzani ile gerçekleştirilen görüşme ardından Kürdistan İslami Birlik Partisi'ni ziyaret etti. HDP heyetini Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtuya İslamiya Kürdistan) Genel Başkanı Salahaddin Bahaddin ve partinin diğer Politbüro üyeleri karşıladı.

Parti yöneticileri ile görüşen HDP heyeti, daha sonra temaslarına İslami Topluluk Partisi'ne (Komeleya İslamiya Kurdistan) yapılan ziyaret ile sürdürdü. Demirtaş ve baraberindeki heyeti, İslami Topluluk Partisi Genel Başkanı Ali Bapir ve bazı Politbüro üyeleri karşıladı. İki taraf arasında yapılan görüşme ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İslami Topluluk Partisi Genel Başkanı Ali Bapir tarafından ortak basın açıklaması düzenlendi.

DEMİRTAŞ: ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUN YOK

Basın açıklamasında konuşan Selahattin Demirtaş, Kürtlerin ittifakının kimseye karşı olmadığını belirterek, şunları söyledi: "İslami Topluluk Partisi, Başur Kürdistan'da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin amacına büyük destek sundu. Bu nedenle kendilerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kürt partileri arasında çözülemeyecek hiçbir sorunun olmadığını düşünüyoruz."

'İTTİFAKIMIZ NE ARAP, NE FARS, NE TÜRK NE DE BAŞKA BİR DEVLETE KARŞIDIR'

Her yüzyılda yalnızca bir kez tarihi fırsatların ele geçtiğini söyleyen Demirtaş, elde edilen imkan ve kazanımların yitirilmemesi için Kürtlerin ittifak ve birliklerini güçlendirip oluşturmaları gerektiğini belirtti. Demirtaş, bu sözlerinin devamında ise "Komşu ülkeler de biz Kürtlerin gerçekleştireceği ittifaklardan korkmamalıdır. Bizim ittifakımız ne Arap, ne Fars, ne Türk ne de başka bir devlete karşıdır" diye konuştu.

ALİ BAPİR: ZİYARETTEN SON DERECE MEMNUNUZ

Öncelikle HDP heyetinin ziyaretinden son derece memnun olduklarını dile getiren İslami Topluluk Partisi Genel Başkanı Ali Bapir ise, heyetin birlik yönündeki çaba ve girişimlerinin çok anlamlı ve kutsal olduğunu ifade etti. Bapir, "Kürdistan'ın genel çıkarları için kendi küçük çıkarlarımızdan vazgeçmeliyiz" dedi.

Bu görüşmelerle Erbil'deki (Hewler) programlarını tamamlayan HDP heyeti, temaslarına bugün Süleymaniye kentinde devam edecek.

Kaynak: DİHA