Son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirecek HDP MYK toplantısı öncesi konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yapılan operasyonların, "Saray'ı ve AKP'yi kurtarma operasyonları" olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bizim kaybedecek Saraylarımız, kırmızı plakalarımız, makamlarımız yok. Üryan geldik üryan gideceğiz" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yargıya yaptığı "HDP'yi kapatın" çağrısına da yanıt veren Demirtaş, "Partileri halk açar halk kapatır. Faşizan bir politika hayata geçirilmeye çalışılıyor. AKP'ye şakşakçılık yapan, koltuk değnekçiliği yapan politikalar sorgulanmalıdır," dedi.

Demirtaş'ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

ERKEN SEÇİMDEN KORKUMUZ YOK

"Geçici olduklarını bildikleri için her türlü çılgınlığı yapıyorlar. Bu hükümet boğazına kadar pisliğe batmıştır. Bizim erken seçimden korkumuz yok.

CENAZELERİN ÜZERİNE ÖRTTÜĞÜNÜZ BAYRAK GÜNAHLARINIZI ÖRTMEZ

"Evlatlarımızı sizin pisliklerinizi örtsünler diye hedef yaptırmayacağız. Bizim kaybetmekten korkumuz yok. Bizim kaybedecek saraylarımız, makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Üryan geldik üryan gideceğiz.

"Cenazelerin üzerine örttüğünüz bayrak sizin günahlarınızı örtmez. Türkiye toplumunun içi rahat olsun; HDP var, HDP görevinin başındadır.

"Kendilerini Türkiye'nin sahibi bizi de vatan haini gibi gösterenler dönüp yaptıklarına baksınlar. Bundan sonra olası bir erken seçimde AKP'nin bu ülkenin başına bela olmaması için demokrasi güçleri ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

OPERASYONLARIN TAMAMI SARAY OPERASYONLARIDIR

"AKP'nin mecbur kalarak yaptığı bir şey değildir. Barış bir adım ötemizdedir. Dolmabahçe Deklarasyonu orta yerde duruyor. Barışa sadece bir adım kaldı. Bu operasyonların tamamı AKP'nin kendini kurtarma operasyonlarıdır. Bu operasyonların tamamı Saray operasyonlarıdır. Artık bir Saray devleti var, kendi istihbaratı, maliyesi var.

"Olup bitenler Türkiye'ye ağır bir fatura çıkarıyor. Bütün bu olup bitenlerin içinde bizi en çok üzen şey gençlerin ölümüdür.

'HDP KAPATILSIN' ÇAĞRISI YAPAN BAHÇELİ'YE YANIT

Partileri halk açar halk kapatır. Faşizan bir politika hayata geçirilmeye çalışılıyor. Faşizan kişiliğe sahip olanlar da bu faşizan politikaya balıklama atlıyorlar. Bundan daha doğal ne olabilir. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Korkacak bir şeyimiz olsaydı mecliste olmazdık. AKP'ye şakşakçılık yapan, koltuk değnekçiliği yapan politikalar sorgulanmalıdır.

 Sivas'ta, Maraş'ta eli kana bulananlar hesap vermeden hesap soruyorlar. Türkiye'yi bataklığa sürükleyen AKP'ye koltuk değnekliği yapanlar hesap vermesi gerekenlerdir.