HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, kayyum atanan Bugün TV’ye destek ziyaret etti.

Koza İpek Grubu’nun Ankara’da ve İstanbul’daki holding ve yayın grubu binalarında Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kayyum kararının ardından polis, holdinge bağlı Kanaltürk TV ile Bugün ve Millet gazetelerinin yer aldığı İstanbul Mecidiyeköy’deki binaya biber gazı, tazyikli su ve cop kullanarak girmişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mahkemenin kayyum atadığı Bugün TV’ye destek ziyaretinde bulundu.

Reji odasından yayına katılan Demirtaş, “Medya grubuna canlı yayın esnasında bu kadar mafyavari, nobranca, bir devletin aleni suç örgütü gibi davranması inanılır gibi değil” dedi.

Reji odasında Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros tarafından karşılanan Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Birkaç sokak dolaşarak buraya ulaştık. Binlerle ifade edilen polis yığınağı var. Şaşırdık mı hayır. Maalesef hayır. AKP Türkiye’sinde uzun yıllar tekrar tekrar kamuoyunun önüne bu tür uygulamalar geldi, bizi şaşırtmadı.

Çok üzücü bir durum. Medya grubuna canlı yayın esnasında bu kadar mafyavari, nobranca, bir devletin aleni suç örgütü gibi davranması inanılır gibi değil.

Türkiye demokrasisi kurumsallaşmış bir ülke değil. Bu konuda çok çaba vardı. Ülkemizde sıfır sorunla yaşayacağımız beklentisinde değildik. Sorunlarımızı hukuk ve demokrasi içinde çözebileceğimiz umudu vardı. Bunu çökertmeye dönük bir adım.

Yargı yanlış kararlar alabilir. Zorbalıkla bu kararı uygulamaya çalışmak suçun katmerleşmesi, mağduriyetin katmerleşmesi demektir. Kayyum ataması tartışmalı iken, kayyum atamasının gaspa uğraması, kabloların çıkartılması hiçbir yasada yok. Kayyum atarsınız ‘sen şirketi yönetemiyorsun’ dersiniz, durum düzelene kadar yönetime atarsınız. Ama gazlamak, coplamak, zorla gelip içeri girmek mafya ve çetevari usullerdir. Savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Bu sadece İpek Medya Grubu’na değil, toplumun haber alma özgürlüğüne bir darbedir.”