Avustralya’nın Sydney kentinde, BDP ile dayanışma gecesi düzenlendi. Geceye, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Avustralya İşçi Partisi ve Liberal Parti’den milletvekilleri yanı sıra, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Kürdistan Demokratik Partisi (PDK), İran Kürdistan Demokratik Partisi (I-KDP), İran Komünist Partisi (Komela), Kürdistan Devrimciler Derneği ( Doğu Kürdistan) ile Türkiyeli devrimci ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Gecede konuşan Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusu hakkında da açıklama yaptı.

"'BDP'Yİ KAPATMAYALIM, ÇALIŞANLARINI TUTUKLAYALIM' MANTIĞI VAR"

Demirtaş, geçmişte parti kapatma ile Kürt halkının sessini kesmeye çalışanların, bu kez, sayıları 8 binden fazla olan BDP’li milletvekili, belediye başkanı, yönetici ve üyelerinin yanı sıra, insan hakları savunucusu, avukat ve gazeteciyi tutuklayarak sonuç almaya çalıştığına dikkati çekti.

Demirtaş, "Uluslararası tepkilerden çekinen AKP hükümeti 'BDP'yi kapatmayalım ama çalışanlarını tutuklayıp içeriye atalım, mümkünse artık devlet kapatmasın Kürtler kendileri kapatsın' düşüncesindedir," dedi.

'BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN'

Demirtaş, 'bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını' istedi ve şunları söyledi:

"Mecliste 850 tane fezleke var, 750'ye yakın fezleke bizimle ilgilidir. Biz de diyoruz ki evet gelin dokunulmazlıkları kaldıralım, bütün milletvekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın. Bizler hakim huzuruna çıktığımızda suçlandığımız konuları savunmaya devam edeceğiz, onlar da savunabilecekler mi? Evet hırsızlık yaptık yine yaparız diyebilecekler mi?"

'BİRLİĞİMİZ HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ'

'Birlik' konusuna vurgu yapan Demirtaş,  "Rojava’da (Batı Kürdistan) halk kendini yönetmektedir, Güney Kürdistan’da devletimiz var, Rojhilat’ta da (Doğu Kürdistan) yakında inşallah," dedi ve "Bizim birliğimiz her şeyden daha önemlidir. 9 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılsa ne olur," dedi.

Demirtaş, "Birliğimizi daha da güçlendirelim, küçük ayrılıklar, küskünlükler, kırgınlıklar tarihi bir dönemeçteyken bir yana bırakılmalıdır. Bu yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacaktır," diyerek konuşmasına devam etti. (anf)